Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 25 km

Eigenaar vindt gestolen fiets op internet, verdachten aangehouden

Toegevoegd: 14-10-2022, 21.44 uur
Eigenaar vindt gestolen fiets op internet, verdachten aangehouden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

OOST-SOUBURG - De politie heeft vrijdag twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal en heling. De agenten kwam het duo op het spoor nadat de eigenaresse haar fiets terugvond op het internet.


De fiets van de vrouw was volgens de politie vorig weekend gestolen op het station in Middelburg. De eigenaresse nam vrijdag 14 oktober contact op met de agenten nadat ze haar fiets te koop aangeboden zag worden op internet. De vrouw had contact gelegd met de verkoper en kon de fiets in Oost-Souburg ophalen.

Samen met haar gingen de politieagenten naar het adres. Daar aangekomen troffen de dienders twee Poolse mannen en de gestolen fiets aan. Verder stonden er volgens de politie ook twee splinternieuwe fietsen bij de woning die ook van diefstal afkomstig zijn. De twee mannen zijn aangehouden en naar Torentijd gebracht.

Na overleg met een hulpofficier van justitie mochten de agenten de fiets teruggeven aan de vrouw. De wijkagenten in de gemeente Middelburg benadrukken op hun Instagrampagina hoe belangrijk het is om aangifte te doen van fietsendiefstal. Volgens de politie kan het voorkomen dat agenten de fietsen moeten teruggeven omdat er geen rechtmatige eigenaar gevonden kan worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
joris (18-10-2022 om 15:40)
@Farmer Polen terugsturen mag niet. Polen maakt deel uit van de EU. Er bestaat geen wet om EU burgers uit te wijzen.
Farmer (15-10-2022 om 12:45)
De polen worden natuurlijk direct teruggestuurd naar het vaderland.
joris (15-10-2022 om 12:38)
Goeie actie. Heel bijzonder dat de politie meewerkte, dat doen ze zelden. Wat de daders betreft; een klein taakstrafje dat ze nooit zullen vervullen en weer gewoon verder gaan in het Walhalla dat Nederland is voor criminelen.
Timsalabim (15-10-2022 om 12:29)
Want de Politie werkt normaal niet mee, ik?
ger (15-10-2022 om 09:43)
zeker hele goeie actie , nu nog zorgen dat het blijvend is , maar na ' ff scoren ' is het vaak erg stil vanuit die hoek en gaat t geboefte weer lekker zijn gangetje
Ik (15-10-2022 om 07:20)
Dit is een goeie actie ,en fijn dat de politie mee werkte.
Cookie-instellingen beheren