Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie dagen lang geen treinverkeer tussen Zeeland en Noord-Brabant door ongeluk

Toegevoegd: 17-10-2022, 14.44 uur
De schade aan het spoor en de overweg is groot.
De schade aan het spoor en de overweg is groot.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

BERGEN OP ZOOM - Het treinongeluk dat maandag in Bergen op Zoom gebeurde, heeft ervoor gezorgd dat er de komende drie dagen geen treinverkeer mogelijk is tussen Zeeland en Noord-Brabant. In de Brabantse plaats botste een trein op een bus.


Het treinongeluk gebeurde maandagochtend bij een spoorovergang in Bergen op Zoom. Een streekbus werd daar doorboord door een trein. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Op het spoor en bij de overgang is een forse ravage ontstaan.

Bij het ongeval raakte niemand gewond. In de bus zaten op het moment van het ongeluk geen inzittenden. De chauffeur is nagekeken door het aanwezige ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Alle inzittenden van de trein bleven ongedeerd.

Prorail laat via Twitter weten dat de schade aan het spoor dusdanig groot is, dat het treinverkeer tussen Kruiningen-Yerseke en Roosendaal er zeker drie dagen plat uit ligt. De spoorbeheerder heeft veel tijd nodig om de ravage te herstellen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Quasimoto (18-10-2022 om 13:14)
Na de grootste treinramp in de Nederlandse geschiedenis, Harmelen januari 1962, reden er 36 uur later alweer treinen op dat traject. Iets om over na te denken.
R (17-10-2022 om 21:57)
Zo zie je hoe kwetsbaar t openbaar vervoer is. Als er een vrachtwagen kantelt op de a58 of in dit geval 1 bus is zeeland niet bereikbaar met vervoer
No Way OV (17-10-2022 om 20:50)
Precies hierom reis ik liever met eigen vervoer.
Cookie-instellingen beheren