Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Snorfietser betrapt die voor de tweede keer zonder rijbewijs reed

Toegevoegd: 17-10-2022, 23.10 uur
Snorfietser betrapt die voor de tweede keer zonder rijbewijs reed
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - De politie heeft maandag in Zeeuws-Vlaanderen de bestuurder van een snorfiets staande gehouden die voor de tweede keer zonder rijbewijs rondreed. De snorfietser kan bij een volgende keer zijn voertuig kwijt raken aan de politie.


De agenten kwamen de bestuurder maandag in Zeeuws-Vlaanderen tegen. Toen de dienders de weggebruiker staande hielden, bleek dat die zonder rijbewijs reed. Het zou volgens de politie al de tweede keer zijn dat de snorfietser geen rijbewijs kon tonen. Ook zagen de agenten dat het voertuig niet verzekerd was.

Voor beide feiten maakten de dienders een proces-verbaal op. Bij een volgende overtreding kunnen de agenten de snorfiets mogelijk in beslag nemen. Dat moet na overleg met een officier van justitie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rik (18-10-2022 om 16:50)
@Pensionsdo. Misschien beter opletten en jezelf informeren ipv onzin uitkramen. Volgens het CBR waren er in januari 11,6 miljoen houders van her bromfiets rijbewijs. De rijscholen in Goes rijden voortdurend met jongelui door de stad. En het CBR hier heeft er werk zat aan.
Johan (18-10-2022 om 12:58)
Het blijft vreemd dat je voor een snorscooter een rijbewijs moet hebben en voor een elektrische fiets niet. Het zijn allebei tweewielers en ze gaan even "snel".
Michel (18-10-2022 om 10:33)
Bij een volgende overtreding enz enz !!! Gewoon zorgen dat er geen 3e keer voor komt. Snorfiets naar de schroot
Pensionado (18-10-2022 om 09:53)
Hoe vaak ziet u een les-scooter rijden? Ik niet! Hoeveel scooter-bestuurders zouden er een rijbewijs hebben? Hoeveel ongelukken gebeuren er met scooters? Hoe vaak wordt u ingehaald door een scooter waarvan u denkt dat hij veel te snel gaat? Hoeveel verzekeraars zijn er die een scooter verzekeren waarvan de bestuurder geen rijbewijs heeft? Leest u ook kranteberichten waarin scooterrijders (ernstig) letsel veroorzaken? Vraagt u zich dan ook af wie dat zal betalen? En ook wat de gevolgen zijn voor de slachtoffers? Vindt u ook dat hier veel meer op gecontroleerd moet worden en veel strenger op gestraft moet worden? Zouden de ouders hier een rol in kunnen spelen
Ik (18-10-2022 om 07:33)
Ik snap niet dat ze het de tweede x al niet z,n snorfiets afnemen.
Cookie-instellingen beheren