Weerbericht:
Af en toe zon en plaatselijk een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Brandweer redt zinkende ARM 27 in Zierikzee

Toegevoegd: 16-04-2007, 11.40 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
ZIERIKZEE - Het historische zeilschip ARM 27 dreigde gistermiddag te zinken in de haven van Zierikzee. Dit werd voorkomen doordat een oplettende voorbijganger alarm sloeg.

Toen de brandweer arriveerde, lag het schip al heel erg diep. Volgens de brandweermannen stond het water binnenin het schip al tot boven het aanrecht. De brandweer heeft het schip direct leeggepomt, zodat het nu weer drijft.

De ARM 27 ligt aan de kade bij de Stads- en commerciewerf en is de grootste en tevens de laatst in Arnemuiden gebouwde hoogaars. Het schip moet gerestaureerd worden en het was bekend dat het schip water maakte, vertelt P. Weeda van de museumhaven.

"Het is een houten schip en het lekt. In het schip stonden pompen die om de zoveel tijd moeten aanslaan om het binnengelopen water weg te pompen. Waarom die pompen zijn uitgevallen, weet ik nog niet."

Weeda heeft verder geen tijd. Hij moet andere pompen halen, zodat het schip weer regelmatig leeggehaald kan worden en hij is ook bezig om stroomkabels te leggen.

Rondom de ARM 27 ligt inmiddels een scherm, om het weglekken van olie te voorkomen.

In het water is een kleine beetje olie terecht gekomen.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren