Weerbericht:
Vandaag van het noordwesten uit bewolking
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 164 km

Mes ontdekt na melding vuurwerkoverlast

Toegevoegd: 20-10-2022, 09.26 uur
Het aangetroffen mes.
Het aangetroffen mes.
© Foto: Handhaving Middelburg
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Naar aanleiding van een melding van vuurwerkoverlast hebben handhavers woensdag in Middelburg bij een jongere een mes ontdekt.


De handhavers van de gemeente Middelburg namen poolshoogte nadat ‘s middags bij de politie melding was gemaakt van vuurwerkoverlast in het centrum van de stad. Jongeren zouden vuurwerk afsteken, zo werd gemeld.

De handhavers controleerden even later een minderjarige. Toen diens tas werd gecontroleerd, bleek hierin een mes te zitten. De persoon deed vervolgens afstand van het mes.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (21-10-2022 om 15:15)
@Bran Goeree Zolang een mes niet valt binnen de categorie verboden messen (zie site Ministerie van justitie) is een mes niet verboden tenzij er plaatseloijk een tijdelijke noodverordening geldt.
bram goeree (21-10-2022 om 08:47)
John weet jij wat dom is .dat je met zo een ''volledig legaal zakmes '' wat dus niet zo is .om daar mee over straat te lopen .of denk jij dat hij dit nodig heeft om een appel te schillen .ik denk het niet .dus heel goed dat het in beslag is genomen .er zijn al al genoeg steek incidenten geweest ook met dodelijke afloop .politie goed werk nu de vervolging nog
Mijn mening (20-10-2022 om 21:01)
@john, Wees blij dat er weer een mes van de straat is. Goed gedaan van de handhavers en ik hoop dat ze ook de ouders even inlichten. Preventief en willekeurig fouilleren zou vaker moeten gebeuren gebeuren als een diender dat nodig vindt.
John (20-10-2022 om 17:44)
Wat een domme jongen, een volledig legaal zakmes laten afpakken door een stel 'handhavers' . die handhavertjes van de gemeente zijn helemaal niet bevoegd om spullen te doorzoeken zonder toestemming van de eigenaar, laat staan beslag nemen. Die moet je gewoon keihard uitlachen en ze lekker de politie laten bellen,, die ze ondertussen vervloekt en zuchtend na een half uur een keer komen kijken.
Emergo (20-10-2022 om 16:07)
@Sonja DOE HIER WAT AAN. Tegen wie heb je het nu ??
Jac (20-10-2022 om 14:57)
Ik mag dan misschien wel oud zijn, en vroeger was echt niet alles beter. Maar messen waren er toch zelden, als er gedonder was werd er met de blotte vuist op los geslagen. Wat is toch die vreemde aantrekkingskracht van de huidige jeugd met messen en andere wapens?.
Cookie-instellingen beheren