Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 31 km

Bankpasfraudeur opgepakt dankzij alert slachtoffer

Toegevoegd: 21-10-2022, 11.20 uur
Bankpasfraudeur opgepakt dankzij alert slachtoffer
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

ARNEMUIDEN - De politie heeft donderdagavond 20 oktober een 26-jarige verdachte uit Rotterdam aangehouden op verdenking van bankpasfraude. De agenten konden de man aanhouden dankzij het alerte slachtoffer.


De alerte 75-jarige man belde direct de politie nadat hij donderdagmiddag een telefoontje kreeg van een zogenaamde medewerker van de bank. Volgens die oplichter werd er valselijk geld opgenomen van de rekening van het slachtoffer. Daarom was het nodig dat een collega van hem de bankpas met de code op zou halen.

De politie kon door het snelle telefoontje nog voor de komst van de oplichter bij de woning aanwezig zijn. Een agent heeft daar de ‘ophaler’ aangehouden toen hij bij het huis van de bejaarde man aanbelde en aangaf dat hij voor de bankpas kwam.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (22-10-2022 om 13:15)
goed gedaan van die meneer en ook van de snelle reactie van de politie..maar ben het jammer genoeg wel eens met Oja dat zulke gasten die deze rotstreken uithalen meestal weer snel op straat staan jammer genoeg. dat moet veranderen om deze praktijken sterk te verminderen .en ook leuker voor de agenten
Jac (22-10-2022 om 02:50)
Dit geeft de burger weer (een beetje)moed........
Nel (21-10-2022 om 17:25)
Helemaal geweldig, ben trots op u. Zo gek zijn de ouwetjes dus niet!!!
Oja (21-10-2022 om 17:12)
@Pippa das leuk maar die staat na het weekend gewoon weer buiten met een briefje niet meer doen, bureau halt of in het ergste geval een taakstraf van 20a40u max en voorwaardelijk als de beroemde stok achter de deur als ze hem nog es vinden
Pippa (21-10-2022 om 13:06)
Hoera ,eindelijk eens iemand die zich niet laat belazeren, van Harte Gefeliciteerd, ik wens u een mooi weekend, en een knuffel van Pippa!
Cookie-instellingen beheren