Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
113 files van totaal 449 km

Twee jaar instelling geëist voor 45-jarige man die vriend bedreigde

Toegevoegd: 21-10-2022, 14.37 uur
Twee jaar instelling geëist voor 45-jarige man die vriend bedreigde
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De 45-jarige K. B. uit Kapellebrug zou voor twee jaar naar een instelling voor veelplegers moeten om eens goed aan zichzelf te werken. Dat vindt het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg. B. wordt ervan verdacht een vriend te hebben bedreigd en diens laptop te hebben verduisterd.


De zaak tegen B. diende vrijdag voor de rechtbank in Middelburg. B. zou een laptop van een vriend hebben verduisterd en hem bedreigd hebben. Zowel de vriend als B. zijn drugsverslaafd en om de vriend enige financiële ondersteuning te geven om drugs te kopen kocht B. wel eens wat spullen van hem. B. verkocht het dan weer door. Zo ook met een laptop, die hij voor 200 euro van de vriend had gekocht. Alleen mankeerde er van alles aan en B. bood hem aan om de laptop terug te kopen voor 250 euro.

Middel april van dit jaar was voor B. de maat vol, en zeker toen hij met zijn scooter onderuit ging. Vol frustraties belde hij de vriend, schold hem de huid vol en dreigde hem dood te schieten, als hij niet snel met geld over de brug kwam. De vriend stapte naar de politie en de van een 'stevig strafblad' voorziene B. kreeg een aanklacht aan de broek. Het OM vond dat de verduistering niet kon worden bewezen en verzocht de rechtbank B. daarvan vrij te spreken. De rechtbank doet uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren