Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
29 files van totaal 101 km

Oud-GGD medewerkers aangehouden voor fraude met vaccinatiebewijzen

Toegevoegd: 22-10-2022, 01.09 uur
Oud-GGD medewerkers aangehouden voor fraude met vaccinatiebewijzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - De politie heeft dinsdag 18 oktober twee voormalige GGD-medewerkers aangehouden die ervan worden verdacht te hebben gefraudeerd met vaccinatiebewijzen. Het tweetal gaf vaccinatiebewijzen uit, zonder dat mensen daadwerkelijk waren gevaccineerd met een vaccin tegen het coronavirus.


De GGD Zeeland constateerde de fraude waarna zij direct aangifte deden bij de politie. De politie is, onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) in Zeeland-West-Brabant, een onderzoek gestart dat heeft geleid tot de aanhouding van twee vrouwen.

De verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat zij 14 dagen langer vast blijven zitten. De politie en het OM zetten het onderzoek naar de fraude en eventuele betrokkenen voort. Het vermoeden is dat zo’n 300 personen een vals vaccinatiebewijs hebben gekregen. Volgens de politie worden die bewijzen ongeldig verklaard.

 

Zie ook:

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (22-10-2022 om 11:12)
Heel simpel: FRAUDE En al heyt geleuter erom heen is irrelevant.
Cees (22-10-2022 om 11:11)
Jammer dat die 300 uitlokkers niet vervolgd worden. Gelukkig zijn de bewijzen technisch verwijderd. Met je gezondheid ga je niet sullen. De bewijzen zullen gebruikt zijn voor vakantie en dergelijke luxe dingen. Goed opgetreden door OM en de politie.
een gast (22-10-2022 om 08:32)
Marcus : Het op deze manier uitgeven van valse vaccinatie bewijzen is volgens de wet valsheid in geschrifte,je kan voor deze manier van werken zelfs een gevangenis straf van 6 jaar krijgen. maar voor 300 valse papieren zou ik zeggen dat 1 dag per valse verklaring wel voldoende moet zijn.
Marcus Aurelius (22-10-2022 om 02:30)
waarom gevangenis straf voor een valse vaccinatie bewijs waarom is het zo belangrijk? is toch medische status en dat is toch Medisch geheim. Wat heeft dit met het OM te maken
Drica (22-10-2022 om 01:43)
Dit vind ik een hele goeie actie van het OM! Want als het zo is zijn er bewust 300 personen bewust het bos ingestuurd met een pasje om hoogstwaarschijnlijk lekker op vakantie te gaan en in het ergste geval zwakkeren te infecteren en evt naar de eeuwige jachtvelden te sturen. Maar heeft niet die schoolmeester die dacht dat hij medicus was het niet steeds over het reproductiegeval gehad en wat een wondermiddel de testen en vaccinaties waren. Hebben ze er geld voor gekregen en hoeveel? heel lang opsluiten deze pandemieverspreiders ook die 300 met valse papieren ze houden toch van met vakantie gaan.
Cookie-instellingen beheren