Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
28 files van totaal 102 km

Politie waarschuwt voor gebruik elektrische stepjes

Toegevoegd: 22-10-2022, 19.58 uur
Politie waarschuwt voor gebruik elektrische stepjes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie waarschuwt eigenaren van elektrische stepjes dat die vaak niet toegestaan zijn op de openbare weg. Zaterdag werden diverse eigenaren beboet.


Stepjes worden in Nederland beschouwd als voertuigen. Er gelden dan ook voorwaarden voor het gebruik ervan. Eén daarvan houdt in dat de step niet de openbare weg opmag als deze niet is gekeurd. De meeste elektrische (scooter)steps zijn niet gekeurd en daarom niet toegestaan op de openbare weg.

Een elektrische scooterstep, die rijdt op oplaadbare batterijen, wordt bovendien gezien als snorfiets. Segways en Swings zijn wel toegestaan, maar voor het gebruik gelden wel aanvullende regels. Er is volgens de wet namelijk sprake van een (bijzondere) brom- of snorfiets en dit betekent dar er eisen zijn voor wat betreft de leeftijd van de bestuurder (minimaal 16 jaar oud), de verzekering en de maximum snelheid.

De Walcherse politie bekeurde zaterdagmiddag tussen de meldingen door in totaal vier personen die zich met een elektrisch stepje op de openbare weg bevonden. "De eerste keer krijg je al direct een hoge boete van een paar honderd euro, de tweede keer ben je ook de step kwijt. Zonde van het geld. Koop zo’n ding pas als het toegestaan is om er mee op de weg te rijden", zo adviseert de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (23-10-2022 om 23:36)
@Ron Brasser: Correct Ron. Een fietser zonder telefoon in de hand is een zeldzaamheid. Zelfs de moeders met kind voor- en achterop of in de bakwagen scheuren blind door het verkeer met de telefoon voor het gezicht. Hechten weinig waarde aan het leven van hun kinderen, helaas dat is de moderne tijd.
Stoep / Wandelaar (23-10-2022 om 18:28)
Moet je eens op Yerseke gaan kijken, daar vliegen ze allemaal met die stepjes over de stoep/weg/bedrijventerrein. Levens gevaarlijk. 2 kinderen op 1 step, papa mama er achteraan. En vol gas is alles! Als wandelaar ben je daar gewoon een target : "hey ghe es annde kant" roepen ze zelfs op hun allerbeste Zeeuws.
Emergo (23-10-2022 om 15:59)
@Geuze Veilig zijn, wat stel je je daarbij voor ?? Airbags, voor en achterremmen of wat ook ??
@P (23-10-2022 om 14:14)
Auto's rijden ook harder dan 120, dus gaan we VAG of PSA dan maar beboeten als men te hard rijdt? Kom niet veel domme opmerkingen tegen maar die van u spant wel de kroon.
Michelle (23-10-2022 om 09:36)
De mens wordt lui!
Ron Brasser (23-10-2022 om 09:27)
Politie kan veel verbieden, echter controle ontbreekt, ik zie op straat elke dag 10 tallen fietsers en auto’s met IPhone in de hand, kortom, Politie is de controle kwijt in dit land. Dit verbieden dat verbieden, is allemaal theoretisch gezeur.
Cookie-instellingen beheren