Weerbericht:
Overdag van het noordwesten uit bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wapens en vuurwerk gevonden in huis Middelburg

Toegevoegd: 22-10-2022, 22.14 uur - Update: 22-10-2022, 22.18 uur
Er is één persoon aangehouden.
Er is één persoon aangehouden.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Politieagenten hebben zaterdagavond in Middelburg meerdere wapens en zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart. Er is één persoon aangehouden.


Volgens de politie werden de genoemde zaken aangetroffen in een woning in de stad. Dat gebeurde tijdens een doorzoeking van het pand. Het vuurwerk betrof onder meer zogeheten Cobra's. Op dit moment wordt nog nader onderzoek gedaan naar de aangetroffen wapens. "Onderzoek moet het nog officieel laten blijken, maar vermoedelijk gaat dit om alarmpistolen. Ook deze zijn zonder vergunning strafbaar", zo legt de politie uit.

Het bezit van dergelijke wapens kan volgens de politie levensgevaarlijk zijn. "Als wij deze op een persoon aantreffen op straat, kunnen wij ons genoodzaakt voelen ons vuurwapen te richten of zelfs te gebruiken", aldus de Middelburgse wijkagenten in een bericht over de vondst op social media.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (24-10-2022 om 13:34)
dit word ieder jaar een groter probleem met dat ''vuurwerk'' en ook steeds vroeger .dat ik lees hoeveel klachten er nu al binnen komen van overlast dan vrees ik het ergste voor de komende maanden .waarom niet proberen om een landelijk verbod op verkoop (ook illegaal) .en enkel maar toestaan van verkoop de laatste week van December .eventueel ook in het buitenland .en ook mensen die het zware illegale vuurwerk verkopen veel zwaarder straffen want zoals het nu gaat loopt dit volledig uit de hand
Michelle (23-10-2022 om 09:32)
Je zal er maar naast wonen!
cees (22-10-2022 om 23:15)
Mooi resultaat. Er zullen meerdere aanbiedingen volgen is te hopen
Vlissinger (22-10-2022 om 23:12)
Top werk van de politie. Hier word ik blij van. Je weet nooit waar die wapens voor gebruikt worden. Ze gaan deze persoon echt wel goed doorlichten om een profiel op te bouwen om aan de hand daarvan de strafmaat te bepalen.
Cookie-instellingen beheren