Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Fietser gewond na aanrijding Vlissingen

Toegevoegd: 27-10-2022, 15.35 uur
Het ongeval gebeurde op de rotonde.
Het ongeval gebeurde op de rotonde.
© Foto: Jesse Hartman
Door: Remi Mesu

VLISSINGEN - Een fietser heeft donderdag verwondingen bij een aanrijding in Vlissingen. Het slachtoffer hoefde echter niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.


Het ongeluk gebeurde rond 14.50 uur op de President Rooseveltlaan in Vlissingen ter hoogte van de rotonde bij de sporthal. Een automobilist raakte daar een fietser toen die de rotonde op wilde rijden. Medewerkers van de brandweer waren bij toeval in de buurt en konden eerste hulp verlenen.

De fietser liep door het ongeval lichte verwondingen op. Een medewerker van de Rapid Responder controleerde het slachtoffer. Vervoer naar het ziekenhuis was echter niet nodig. De politie heeft de fiets meegenomen en teruggebracht. De automobilist kon na het afleggen van een verklaring zijn weg weer vervolgen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse Showride (28-10-2022 om 12:35)
@Grote Smurf.. op rotondes binnen de bebouwde kom hebben fietsers altijd voorrang. In het midden is een oversteekplaats daar hebben fietsers inderdaad geen voorrang. Verder hoge heg?? Ik heb een auto die lager zit dan een Porsche 911 GT-3 en ik zie de fietsers gewoon altijd
John (28-10-2022 om 08:24)
Gelukkig is het bij lichte verwondingen gebleven. Ik ga vanuit dat fietsers altijd voorrang hebben op een rotonden. Het is even wenen op de nieuwe rotonde bij Oost-Souburg waar auto's voorrang hebben. Nog erger is de rotonde bij Motorport in Goes waar fietsers twee richtingen rijden. Het zou velliger zijn als eer maar een regel was.
Hans (28-10-2022 om 02:04)
De fietspaden staan wel degelijk aangegeven met het beroemde blauwe bord, maar wel aan de kant vanwaar rijden van fiets is toegedtaan.
Grote Smurf (28-10-2022 om 01:03)
Ik wil nog een kleine toevoeging doen aan mijn vorige reactie. Die heg moet serieus weg daar. Maak er een bloemenzee van als je maar overzicht behoud op de fietsers. Als je fietsers voorrang wilt verlenen dan moeten ze ook duidelijk zichtbaar zijn en niet op het laatste moment. Eigenlijk hoort dit wettelijk vastgesteld te zijn. Van mij mag de politie ook wat meer klagen over deze verkeerssituatie. Een verkeerspunt hoort toch overzichtelijk te zijn of ben ik nou dom als vrachtwagenchauffeur? Ik heb veel in de randstad gereden met een tien meter bakwagen en ben zo'n gek ontwerp nooit tegengekomen daar. Nog even en ze planten een heel bos in het midden van die rotonde, dan zie je helemaal niets meer. Wat een niveau.
Lezer (27-10-2022 om 20:29)
This toch ook moeilijk he ? Even je klauw uit steken, en richting aangeven !
Grote Smurf (27-10-2022 om 20:01)
Ze moeten dat voorrang geven aan fietsers op rotondes eens gaan verbieden. Dat scheelt al. Het is daar zo'n rare situatie, in het midden van die rotonde hebben fietsers geen voorrang en aan de uiteindes weer wel. Daarnaast staat er een vaak te hoge heg in het midden zodat het er onoverzichtelijk is. En om het dan af te maken is het zo'n warboel dat fietsers ook nog eens van meerdere kanten komen tegen de rijrichting in etc. omdat het niet met borden wordt aangegeven. Kortom, het verkeerspunt daar is een ramp. In de zomer staat die rotonde altijd vol met al die klanten van de supermarkt. Een uitvoegstrook zou wel handig wezen....maar dan krijg je weer dat probleem met fietsers. Kortom, slecht ontwerp en het is gewoon wachten op de zoveelste.
Cookie-instellingen beheren