Weerbericht:
Enkele buien en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
29 files van totaal 105 km

Middelburgse verdachten vrijgesproken van criminele organisatie

Toegevoegd: 27-10-2022, 16.05 uur
Middelburgse verdachten vrijgesproken van criminele organisatie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De vier mannen uit Middelburg en Utrecht die volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg een criminele organisatie zouden vormen, zijn daarvan donderdag door de rechtbank vrijgesproken.


De vier, tegen wie celstraffen gelijk aan het voorarrest en taakstraffen werden geëist, zouden leiding hebben gegeven aan Zone8, die voor veel overlast in de wijk Dauwendaele hebben gezorgd en verantwoordelijk zijn geweest voor diefstallen, handel in drugs, vernielingen en nog meer overlast. Het dossier van het OM was voornamelijk gebaseerd op ettelijke telefoontaps.

De rechtbank is echter van oordeel dat het OM is uitgegaan van aannames en dat de getapte gesprekken niet direct hebben geleid tot een uitgevoerd misdrijf. Ook is de rechtbank van oordeel dat er binnen de groep geen duurzaamheid en evenmin een structuur was. Overigens werden twee van de vier wel veroordeeld voor het bezit van drugs en - een van hen - voor vals geld. Al eerder werd strafzaken tegen meer dan twintig andere jongeren die ook deel uit zouden maken van Z8 geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram (29-10-2022 om 02:58)
Dauwen Daele, je durft het amper uit te spreken. Het is jammer, maar helaas komt daar toch veel rottigheid vandaan. Al jaren lang. Moeilijk bestuurbaar plekje, want iedereen rotzooit maar wat aan, waar niemand iets aan heeft. Steken, knokken, vechten.......moorden.....wat moeten we er mee? Wens de "normale bewoners" veel sterkte met deze teringzooi. Mijn advies: verhuis zo spoedig mogelijk, want deze buurt deugt niet ! en zal door het huidige beleid van het gemeente bestuur, NOOIT deugen.
willem (28-10-2022 om 11:05)
gemiste kans van het OM om puur tuig aan te pakken. de wijk zou blij zijn geweest als ze waren vast gezet. de woningbouw vernieuwd de wijk zoveel mogelijk--maar zolang dat tuig er blijft wonen veranderd er niets. je kunt een verrotte deur verven--maar de rot blijft aanwezig.
Dirkje (28-10-2022 om 09:37)
@ Henk nou nou en dat geloof je zelf dat de rechter deze ' gangester' zomaar vrijspraak geven omdat ze blauwe ogen hebben...een onderzoek dat 2 jaren heeft geduurd...
VdVonck (27-10-2022 om 18:41)
Toepasselijke naam! Z8 is een geweldig merk voor baby- kleuter en peuterkleding! Zegt genoeg over de 'organisatie' Lachwekkende mannetjes
Henk (27-10-2022 om 17:45)
Weer een bewijs van de "Criminele Beschermers" die ze zelfs nog Rechtstaat durven noemen. Gewoon laten lopen die gangsters want ze hebben beloofd het nooit meer te doen! Ze hadden mooie blauwe ogen......
Pdw. (27-10-2022 om 17:07)
Zo komen we er wel. Alles vrijspreken. Zullen de bewoners van de wijk Dauwendaele leuk vinden.
Cookie-instellingen beheren