Weerbericht:
Vandaag bewolkt. Op veel plaatsen droog, plaatselijk motregen
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtwagenchauffeur betrapt op rijden met valse bestuurderskaart

Toegevoegd: 29-10-2022, 17.03 uur
De chauffeur reed met een bestuurderskaart van een ander persoon.
De chauffeur reed met een bestuurderskaart van een ander persoon.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Eugène Harthoorn

NIEUWDORP - Een vrachtwagenchauffeur is vrijdagmiddag bij Nieuwdorp betrapt op het rijden met een valse bestuurderskaart. Daarnaast heeft de politie ook een illegaal zendapparaat in beslag genomen.


De vrachtwagencombinatie werd door de politie gecontroleerd. Bij de controle bleek dat de chauffeur de bestuurderskaart van iemand anders gebruikte. Op deze (persoonsgebonden) kaart worden de rij- en rusttijden geregistreerd. 

Voor deze fraude krijgt de werkgever een boete van 4.400 euro. Daarnaast krijgt de chauffeur een boete van 1.500 euro. Dit geldt ook voor de eigenaar van de desbetreffende registratiekaart. Het bedrijf waarvoor de chauffeur reed is al vaker betrapt op soortgelijke strafbare zaken, zo meldt de politie. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (30-10-2022 om 10:54)
Kan niets anders zeggen op dit bericht dan dat het flink aso is van het vervoersbedrijf de chauffeur en de eigenaar van het bewijs. Ik moet de fotograaf van de geplaatste foto een compliment maken! Lijkt wel een auto op schaal op de oplegger maar die staat gewoon op de dijk.
Grote Smurf (29-10-2022 om 23:29)
Dit is echt geen uitzondering maar slechts een enkeling in een hele hoop chauffeurs die dit moeten doen. Waarom lappen vervoerders de regels aan hun laars? Omdat er veels te weinig gecontroleerd wordt op rij -en rusttijden met als resultaat dat de vervoerders die de regels aan hun laars lappen tegen goedkopere tarieven hun diensten kunnen aanbieden. De vervoerders die zich wel aan de wet houden worden zo buitenspel gezet en draaien verlies. Dit is dus gewoon de schuld van de ILT die hier meer tegen op zou moeten treden. Vraag maar eens rond in het chauffeurs wereldje of ze door slapen met ogen open wel eens bijna op een file zijn ingereden of zelf aan een dodelijk ongeval zijn ontsnapt. Er zullen er veel zijn die met ja antwoorden. Geld.
Ton (29-10-2022 om 19:09)
Niet de eerste keer, dus hardleers. Veel te laag dan deze boete en rijbewijs inleveren. Ben overigens wel benieuwd wat er op zijn eigen chauffeurspas staat, vrees dat daar ook niet veel goeds opstaat
Cookie-instellingen beheren