Weerbericht:
Overdag van het noordwesten uit bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verkeerscontrole leidt tot aantreffen vuurwapens in woning Hoedekenskerke

Toegevoegd: 30-10-2022, 10.40 uur
Verkeerscontrole leidt tot aantreffen vuurwapens in woning Hoedekenskerke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

HOEDEKENSKERKE - In een woning in Hoedekenskerke nam de politie zaterdagavond twee pistolen en drugs in beslag. De bewoner werd eerder die avond bij een verkeerscontrole aangehouden.


Agenten zagen rond 22.00 uur op de Goesestraatweg in 's Gravenpolder een auto slingerend rijden. Hierop werd het voertuig aan de kant gezet. Agenten vonden vervolgens op aanwijzing van de bestuurder, een 19-jarige man uit Hoekedenskerke, een flink mes. Toen de politie in de auto ook nog eens enkele vuurwapenpatronen vond, hielden ze de man aan. Tijdens het gesprek dat volgde gaf de man aan dat bij hem thuis nog twee vuurwapens lagen. De automobilist werd in de tussentijd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht.

Het politieonderzoek zette zich daarna voort in de woning in Hoekekenskerke. Daar werden inderdaad twee pistolen en munitie gevonden. Ook werden de nodige soft- en harddrugs aangetroffen. De wapens en drugs zijn voor verder onderzoek in beslag genomen. De man zit nog vast en wordt zondag verhoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
sz (30-10-2022 om 20:08)
ik stem bij jb in.
GoverntheMente (30-10-2022 om 13:44)
@ JB Ongeloofwaardig niet direct. Sommige mensen vragen er gewoon om. Zag een keer een vergelijkbaar geval op het YT kanaal van politie vlogger Jan Willem. Een auto, die ofwel niet gekeurd was of geen wegenbelasting over was betaald(of beide), tevens niet verzekerd, werd staande gehouden. Op de achterbank wiet kweek apparatuur (lamp, filter, slangen), met hier en daar nog wat kleine topjes wiet. Bestuurder had geen rijbewijs. Op de grond bij de bijrijders stoel een boodschappentas met 2 vacuum gesealde pakketten met witte inhoud, ~1KG per pakket. In de achterbak nog 3 vergelijkbare pakketten. Bleek 3 KG cocaine en 2 KG amfetamine te zijn. Voor zulke figuren is het misschien een idee gewoon zelf naar het politiebureau te gaan...
JB (30-10-2022 om 12:12)
Ik vind het een ongeloofwaardig verhaal; heb je zoveel spullen in huis > wapens, soft en hard drugs, en dan ga je zeer opvallend autorijden; het lijkt erop dat hij graag aangehouden wilde worden.
Cookie-instellingen beheren