Weerbericht:
Enkele buien en eerst vrij veel wind. Morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Bootjes in problemen op Oosterschelde

Toegevoegd: 31-10-2022, 13.21 uur - Update: 31-10-2022, 18.01 uur
Door: Roland de Jong

WILHELMINADORP - Op de Oosterschelde tussen Kats en Wilhelminadorp zijn maandag twee bootjes in problemen gekomen.


Kort na 11.00 uur werd gemeld dat nabij de voorhaven van de Zandkreeksluis een motorboot droog was komen te liggen. De brandweerboot Scaldis van Stavenisse en de snelle reddings- en bergingsboot Mistral schoten te hulp. Er cirkelde ook enige tijd een helikopter van de Kustwacht boven de incidentlocatie. De Mistral heeft het motorjacht van de strekdam gehaald.

Tijdens de hulpverlening kwam ook een zeiljacht in problemen, ongeveer op dezelfde locatie als waar de motorboot vast was komen te liggen. Het jacht had te kampen gekregen met motorproblemen. De bemanning van de Scaldis heeft het zeiljacht richting de sluis begeleid. De Mistral heeft het zeiljacht vervolgens naar Kats gesleept.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren