Weerbericht:
Overdag van het noordwesten uit bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 64 km

Twee keer code geel vanwege zware windstoten

Toegevoegd: 31-10-2022, 19.18 uur
Twee keer code geel vanwege zware windstoten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor morgenochtend worden zware windstoten voorspeld. De meteorologen van het KNMI hebben daarom code geel afgekondigd. Dinsdagavond en in de nacht van dinsdag op woensdag geldt ook code geel.


In de loop van de nacht neemt de wind in kracht toe. Tussen 05.00 en 09.00 uur moet in de provincie rekening gehouden worden met plaatselijk zware windstoten van 75 tot 85 kilometer per uur. Langs de kust kunnen windstoten voorkomen van 90 kilometer per uur, zo waarschuwt het KNMI. Code geel geldt voor het gehele kustgebied.

Dinsdagavond om 18.00 uur gaat code geel voor Zeeland opnieuw in. Vanaf dan zijn opnieuw plaatselijk zware windstoten mogelijk, dit keer van 75 tot 90 kilometer per uur en aan zee mogelijk tot 100 kilometer per uur. Woensdag om 05.00 uur moeten de windstoten weer voorbij zijn.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nobel (2-11-2022 om 08:59)
Vroeger, ja dat waren nog eens tijden... Maar ja, the times they are a-changin, zoals Dylan al zong... Laat de mensen van het KNMI gewoon hun werk doen en doe je voordeel met al deze gratis verstrekte info. Doet geen pijn toch ?
Henky (1-11-2022 om 06:29)
Waarom moeten die code<s nu constant worden gemeld, vroeger stak je je hoofd buiten de deur of uit het raam en dan wist je dat je eigen moest aanpassen ,zijn de mensen nu dan zo dom?
Cookie-instellingen beheren