Weerbericht:
Vannacht en morgenochtend plaatselijk mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Solozeiler in problemen door harde wind

Toegevoegd: 01-11-2022, 16.17 uur
Het jacht is door de KNRM naar Vlissingen gesleept.
Het jacht is door de KNRM naar Vlissingen gesleept.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

DISHOEK - Een solozeiler is vannacht ter hoogte van Dishoek op zee in problemen gekomen. De redders van de KNRM Breskens schoten te hulp. Zij hebben de zeiler veilig helpen afmeren in Vlissingen.


De zeiler had er al een flinke reis opzetten toen hij tegen 02.00 uur alarm moest slaan. De watersporter was namelijk vanuit Stockholm vertrokken. De zeiler was al vrij dicht bij zijn eerstvolgende tussenstop Breskens maar voortstuwingsproblemen gooiden roet in het eten. Vanwege de hoge golven (circa anderhale meter) en de harde wind (windkracht 7) raakte de schipper in paniek. Via de Kustwacht werden de vrijwilligers van de reddingmaatschappij opgeroepen.

De reddingboot Zeemanshoop was snel ter plekke maar het bleek nog een flinke uitdaging om een sleepverbinding tot stand te kunnen brengen. Het jacht werd door de golven namelijk richting het strand gedreven maar net voordat het dreigde te stranden, wist de reddingboot het jacht weg te slepen. Uiteindelijk werd het veilig afgemeerd bij de Poseidonsteiger in Vlissingen.

Binnenkort zal de man zijn reis richting Engeland vervolgen, zo laat de KNRM weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (1-11-2022 om 17:44)
Die is nog laat op pad. In november is het zeezeilseizoen toch wel ver voorbij.
Cookie-instellingen beheren