Weerbericht:
Vandaag bewolkt. Op veel plaatsen droog, plaatselijk motregen
Verkeersinformatie:
Geen files

Jacht in problemen, drie reddingsboten ingezet

Toegevoegd: 06-11-2022, 08.36 uur
Door: Roland de Jong

SCHERPENISSE - Op de Oosterschelde is zondagochtend aan de zijde van Scherpenisse een zeiljacht in problemen gekomen. Drie reddingsboten schoten te hulp.


Rond 06.45 uur werd gemeld dat het jacht mogelijk water maakte. Direct werden de Hansweertse KNRM-reddingboot Jan van Engelenburg en de snelle reddings- en bergingsboot Mistral opgeroepen. Even later werd ook de brandweerboot Scaldis uit Stavenisse ter plaatse gestuurd.

De reddingsboten hebben samen het jacht naar de haven bij de Bergsediepsluis begeleid. Even na 08.00 uur kon het jacht hier worden afgemeerd. Al snel bleek dat er geen sprake was van lekkage maar dat het water binnen was gekomen door de hoge golfslag , aldus de KNRM Hansweert.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Freek (6-11-2022 om 17:05)
Op 6 november voor dag en dauw met een slechtweer verwachting op zo'n klein scheepje op de Oosterschelde te zitten is vragen om problemen. Ik ben benieuwd wat die man bewoog. Ik kan me niet voorstellen dat dit een ervaren zeiler is want dan doe je zoiets niet. Enfin, tobben met Tobbetje.
A Bogert (6-11-2022 om 10:50)
Acht mijn eerste bootje het tobbetje. Veel leuke ervaringen mee opgedaan.
Jaap (6-11-2022 om 10:38)
Wat is er voor lol aan om in november nog in het donker met een jacht op de Oosterschelde te gaan varen. Is het puur onverstand of was er iets aan boord wat het daglicht niet kon verdragen?
Cookie-instellingen beheren