Weerbericht:
Van het zuidwesten uit regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie arrestaties bij integrale controle café Terneuzen

Toegevoegd: 06-11-2022, 11.35 uur
Tijdens de integrale controle werden meerdere mensen betrapt op drugsbezit
Tijdens de integrale controle werden meerdere mensen betrapt op drugsbezit
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Reinoud Hiemstra

TERNEUZEN - Bij een integrale controle in een café aan de Nieuwstraat in Terneuzen zijn vannacht zeven mensen betrapt op drugsbezit. Drie van hen zijn aangehouden.


De drugscontrole werd gehouden omdat de politie signalen kreeg dat er vanuit de horecagelegenheid gedeald zou worden. Ook kwamen bij politie en gemeente van omwonenden en ondernemers al langere tijd klachten binnen van overlast. Rond 01.00 uur zijn agenten het café binnengegaan en hebben zij alle aanwezigen gefouilleerd. Op dat moment waren er 22 personen aanwezig. Zeven van hen hadden drugs bij zich.

Drie personen zijn op heterdaad aangehouden voor drugsbezit. Het gaat om een 20-jarige en een 26-jarige man uit Terneuzen en een 25-jarige man uit Rotterdam. De vier anderen werden niet aangehouden. Op een later moment wordt bepaald hoe hun zaak wordt afgehandeld. Alle drugs zijn in beslag genomen.

Bestuurlijke maatregel
Vanuit de gemeente is er onder andere gecontroleerd op grond van de Alcoholwet, het Bouwbesluit en Brandveiligheid. Tijdens de controle werd ook de boven het café gelegen woning meegenomen. Hierbij zijn ook diverse overtredingen geconstateerd. De gemeente gaat op basis van de ingewonnen informatie verder onderzoek doen en bepalen of er een bestuurlijke maatregel opgelegd gaat worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (8-11-2022 om 12:25)
@Bert Kaiser De laatste zin overgeslagen ?
Ewa (8-11-2022 om 02:43)
Zijn altijd dezelfde kneusjes @Sjon die niks beters te doen hebben dan een beetje knalertjes of kinder rotjes vuurwerk af te steken zelfs de boa's lusten er géén brood van verpaupering van oftewel onderkant van de maatschappij noemen zoiets tog
bert kaiser (7-11-2022 om 16:00)
alles al weer op vrije voeten !! geen maatregel tegen het café , geeft toch te denken over betrokkenheid van de overheid .
hu34 (6-11-2022 om 14:29)
@sjon blijkbaar was er wel last: Ook kwamen bij politie en gemeente van omwonenden en ondernemers al langere tijd klachten binnen van overlast.
Sjon (6-11-2022 om 11:56)
Nou nou wat een actie, laat die jongens doen, heb je geen last van. En dat er al vanaf Sept zeer zwaar vuurwerk overal in Terneuzen wordt afgestoken, die Kan men NIET te pakken krijgen ?
bert kaiser (6-11-2022 om 11:56)
gewoon een half jaar sluiten , werd tijd dat er werd opgetreden, de overlast liep de spuigaten uit , nu nog een kapsalon in de Noord straat
Cookie-instellingen beheren