Weerbericht:
Van het zuidwesten uit regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Meerdere overtredingen bij grote controle Middelburg

Toegevoegd: 08-11-2022, 16.12 uur
Tijdens de controle werden er meer dan 50 voertuigen gecontroleerd.
Tijdens de controle werden er meer dan 50 voertuigen gecontroleerd.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Reinoud Hiemstra

MIDDELBURG - In Middelburg is vanochtend een grote scooter- en snorfietscontrole gehouden. Daarbij zijn verschillende overtredingen geconstateerd.


De controle gehouden ter hoogte van de Schroebrug en was gericht op scooters en snorfietsen. Tijdens deze controle zijn ongeveer 50 voertuigen gecontroleerd. Hierbij werd door de politie voornamelijk gelet op de maximale constructiesnelheid van deze voertuigen. Tijdens deze controle werden zeven bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijven van de maximum constructiesnelheid. Eén van de bromfietsen haalde op een rollenbank een snelheid van ruim 90 kilometer per uur.

Naar aanleiding van de constateringen werd in sommige gevallen ook een zogeheten WOK-melding naar de RDW verstuurd over de betreffende voertuigen. WOK staat voor Wacht Op Keuren. Dit wil zeggen dat het voertuig niet langer geschikt is bevonden voor gebruik op de openbare weg. Deze dient eerst door de RDW gezien te worden en goedgekeurd te zijn alvorens deze weer bestuurd mag worden. Hiervoor is het van belang dat het voertuig weer voldoet aan de wettelijke voorschriften. Ook werden er verschillende bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het besturen van een elektrische step op de openbare weg.

De overlast van scooters is volgens de politie de laatste tijd zodanig toegenomen dat zulke controles wel uitgevoerd moeten worden. "Daar komt ook nog kijken dat er klaarblijkelijk scooters rijden die tegen de 100 kilometer per uur rijden. Daarnaast rijden deze voertuigen ook op het (brom)fietspad waar kinderen fietsen.“Zo'n controle is dus niet om te pesten, maar om de verkeersveiligheid te vergroten voor iedereen", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (9-11-2022 om 11:51)
Ik begrijp je argumentatie maar voor de gemiddelde mens komt het wat sympatieker over als je beweerd iets te doen 'om de kindertjes te beschermen.' Alsof het wel prettig is voor een 90-jarige oma om op het fietspad in tweeën gereden te worden door een opgevoerde verkeerscrimineel. En ieder verkeerscontrole zou moeten zijn om de verkeersveiligheid te vergroten, of het nou een snelheids-, alcohol- of afleidingscontrole is. Het argument van de politie dat DEZE actie bedoelt is om de verkeersveiligheid te vergroten impliceert dat er ook controles om andere redenen worden gehouden, bijvoorbeeld het bonnenaantal omhoog te brengen of de staatskas te vullen.
bram goeree (9-11-2022 om 09:56)
Johan wat jij hier zegt dat is kul .natuurlijk gaat het om de verkeersveiligheid maar met deze controle haal je ook gelijk de opgevoede en dus snelheidsovertreders eruit .of vind jij het normaal dat deze wegpiraten hun brommer opvoeren en zich dan braaf aan de snelheid houden ? je kind die netjes op het fietspad rijd zal maar aangereden worden door zo een idioot .dan is met zulke snelheden het leed niet te overzien .goede actie van de politie .moet vaker gebeuren
Johan (9-11-2022 om 08:32)
@Joris: Dat een brommer maar 45 mag rijden volgens de wet weet ik ook en dat is dan ook de enige geldige reden voor deze controle. Dat de politie vervolgens zegt " Daarnaast rijden deze voertuigen ook op het (brom)fietspad waar kinderen fietsen.“Zo'n controle is dus niet om te pesten, maar om de verkeersveiligheid te vergroten voor iedereen" is een kul-argument. Dan moeten ze een snelheidscontrole houden.
Joris (8-11-2022 om 22:55)
@Johan: Kul-argument of niet, de wet bepaald voor snor- en bromfietsen een maximaal toegestaan haalbare snelheid, respectievelijk 25 en 45 km/u. Voor auto's geldt er geen maximum constructiesnelheid dus uw argument is juist kul, appels met peren vergelijken. Dat je windje mee op je scooter bijna 55 haalt zal niemand een worst wezen maar als er elektronische componenten worden ingebouwd, vaak met verborgen aan/uit-schakelaar, waardoor je tegen de 100 gaat, ben je gewoon een onverzekerde overtreder. Van mij mogen die opgevoerde snor- en bromfietsen gelijk in de shredder bij de eerste ontdekking. Afschaffen die WOK en samen met eerste keer betrapte stepjes versnipperen.
R (8-11-2022 om 20:58)
Een aantal jaren geleden zijn er 3 motor rijbewijzen gekomen. Als het A1 rijbewijs vanaf 16 jaar was geweest ipv 18 had opvoeren zinloos geweest. Daarbij een gedegen rijopleiding en niet meer op t fietspad.
Johan (8-11-2022 om 16:50)
Mijn auto kan wel 200 km/uur en ik rij ook regelmatig door straten waar kinderen fietsen. Dat je scooter 100 km/uur kan rijden wil toch niet zeggen dat je dat ook overal zomaar doet? Wat een kul-argument!
Cookie-instellingen beheren