Weerbericht:
Vanochtend plaatselijk gladheid en zeer plaatselijk dichte mist
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Man aangehouden na volgen 7km lang bloedspoor

Toegevoegd: 10-11-2022, 17.13 uur
Man aangehouden na volgen 7km lang bloedspoor
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

MIDDELBURG - De politie heeft woensdag een 33-jarige man uit Middelburg aangehouden nadat agenten zijn bloedspoor hadden gevolgd. De man zou in Middelburg een winkelruit hebben vernield om vervolgens een greep in de kassa te doen. Hij raakte echter gewond en liet een bloedspoor achter. Bij zijn arrestatie verzette de man zich en daarom zette de politie het stroomstootwapen in.‚Äč


Rond 22.30 uur kwamen agenten aan bij de opticien aan de Langeviele in Middelburg. Ter plekke troffen ze een winkelruit die met een steen was ingegooid. De kassa bleek overhoop gehaald en op verschillende plekken zat bloed. Ook liep er een spoor van bloeddruppels weg van de winkel. De verdachte leek er op de fiets vandoor gegaan te zijn en agenten besloten het spoor van bloed te volgen. Dit leidde ze uiteindelijk naar een woning in Vlissingen, bijna 7 kilometer verderop.

De agenten zijn in de woning op zoek gegaan naar de verdachte. Deze troffen ze daar niet aan. Bij nader onderzoek bleek de man naar het dak gevlucht te zijn. Hier rende hij heen en weer. De verdachte werd naar beneden gepraat en is daarna officieel aangehouden. Uiteindelijk is hij naar het ziekenhuis gebracht vanwege de ernst van de verwondingen.

Nadat de man later op de avond werd ontslagen uit het ziekenhuis, stonden agenten klaar om de man naar het cellencomplex te brengen. De man werkte echter niet mee en trapte een ruit van het politievoertuig in. Omdat de man daarna ook nog probeerde te vluchten, werd het stroomstootwapen ingezet. De man is vervolgens alsnog vastgezet in het cellencomplex.

Uit de kassa van de winkel blijkt volgens de politie zo'n honderd euro gestolen te zijn.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans (11-11-2022 om 15:21)
Hopelijk klaagt hij de winkelier niet aan omdat hij zich gesneden heeft aan die ruit
Drica (11-11-2022 om 14:26)
Zo zo, die had genoeg bloed voor een speurtocht van 7km. En dan nog een opgewonden standje.. Wat een dure avond voor 100 Euro. Winkelruit plus schade in de winkel dan nog schade aan de politieauto. Hopelijk is zijn zorgverzekering betaald want anders komen die kosten er ook nog bij.. Is het cellencomplex de juiste plek voor deze verloren burger?
Vlissinger (10-11-2022 om 18:46)
En ja hoor, weer zo'n narcistische kneus, Heeft een hekel aan de politie, hulpdiensten en alles wat goed is omdat hij zelf zo'n slechte hond is die wil doen en laten wat hij zelf wil en hierin zijn eigen wetten maakt. Goed speurwerk dus van de politie. Fijn dat dit stuk tuig kon worden opgepakt en hopelijk mag hij nu de aangerichte schade in die winkel ook zelf betalen. Zo'n winkelruit is niet goedkoop. Zou ook mooi zijn als zijn buren dit ook hebben kunnen aanschouwen. Wat een afgang. Genieten dit.
Pdw. (10-11-2022 om 17:25)
Winkeliers haal toch je kassa's leeg als je de zaak sluit! Nu staat het bedrag weer in de krant en is het weer een uitnodiging voor toekomstige inbrekers om te blijven proberen.
Cookie-instellingen beheren