Weerbericht:
Overdag van het noordwesten uit bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Grootschalige controle op opslaglocaties in Schouwen-Duiveland

Toegevoegd: 11-11-2022, 12.11 uur
Er werd onder andere een hond ingezet.
Er werd onder andere een hond ingezet.
© Foto: E
Door: Eugène Harthoorn

ZIERIKZEE – Een groot aantal opslagboxen, garageboxen en bedrijfsunits op Schouwen-Duiveland is gisteren door diverse controle-instanties onderzocht. Er werden geen bijzonderheden geconstateerd.


De controles hadden als doel het ontdekken en beëindigen van criminele activiteiten en het weerbaarder maken van verhuurder. Met pandeigenaren werd gekeken hoe het nog veiliger kan. Zo werd er bijvoorbeeld gekeken naar een goed huurcontract. Ook werden verhuurders geïnformeerd over de mogelijkheden tot het melden van vermoeden van overtredingen en crimineel gebruik van de locaties.

Burgemeester Van der Hoek zegt er het volgende over: “Regelmatig blijken opslaglocaties gebruikt te worden voor andere doeleinden dan waar ze eigenlijk voor zijn bedoeld volgens het bestemmingsplan. Het is niet altijd bekend wat zich precies in de boxen afspeelt. In ernstige gevallen kan dit leiden tot gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker of verhuurder van de locatie, maar ook voor omwonenden. Denk hierbij aan brand- of explosiegevaar, overlast door gebruik en aantasting van de gezondheid. Met het oog op de komende jaarwisseling is tijdens deze controle extra gelet op de opslag van (illegaal) vuurwerk”.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren