Weerbericht:
Vannacht en morgenochtend plaatselijk mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelbrand tennisclub Elkerzeeseweg Scharendijke

Toegevoegd: 12-11-2022, 13.40 uur - Update: 12-11-2022, 18.27 uur
Door: Reinoud Hiemstra

SCHARENDIJKE - Bij de tennisclub in Scharendijke heeft vanmiddag enige tijd een brand gewoed. Meerdere brandweerkorpsen zijn ter plaatse gekomen om de brand te bestrijden.


De brand werd omstreeks 13.10 uur opgemerkt in de meterkast van het clubgebouw aan de Elkeezeeseweg. Omdat sprake was van een uitslaande brand, heeft de brandweer ongeveer 10 minuten later opgeschaald naar middelbrand. Dit had als gevolg dat er drie tankautospuiten en een hoogwerker werden ingezet voor de brandbestrijding. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand doorsloeg naar een andere ruimte. De meterkast is volledig uitgebrand, zo meldt de veiligheidsregio.

Met behulp van de hoogwerker heeft de brandweer een gedeelte van het dak moeten openhalen om de brandhaard af te koelen. Nutsbedrijven Stedin en DNWG zijn ter plaatse gekomen om het gas af te sluiten. De afdeling brandonderzoek van de brandweer zal onderzoek doen naar de toedracht van de brand. Er zijn geen personen gewond geraakt bij de brand. Stichting Salvage is ingeroepen om de tennisvereniging te helpen bij het afhandelen van de schade.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren