Weerbericht:
Vannacht in het noorden en westen plaatselijk mist. Overdag zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM Neeltje Jans schiet zeilers te hulp

Toegevoegd: 12-11-2022, 23.50 uur
De bemanning van de Koopmansdank nam het zeilschip op sleeptouw.
De bemanning van de Koopmansdank nam het zeilschip op sleeptouw.
© Foto: KNRM Neeltje Jans
Door: Eugène Harthoorn

VROUWENPOLDER - De vrijwilligers van KNRM-reddingstation Neeltje Jans zijn vrijdagavond opgeroepen voor een zeiljacht in de problemen.


De opvarenden van het zeiljacht hadden de hulp van de KNRM ingeroepen omdat de motor van hun jacht dienst weigerde. Onder zeil de haven in varen was geen optie, dus heeft de reddingboot hen op sleeptouw genomen.

Vervolgens zette reddingsboot Koopmansdank koers naar een zeiljacht dat zich in het Brabants Vaarwater zou bevinden en geen stuurboordswal hield. Er was ook geen contact te krijgen met de schipper. Dit zorgde voor een gevaarlijke situatie. De opvarenden van het jacht zijn aangesproken op het feit dat het niet houden van stuurboordswal. Dit was op de plaats van het incident niet toegestaan. Ook zijn ze er op gewezen dat het van groot belang is dat de schipper het juiste marifoonkanaal uitluistert.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (13-11-2022 om 10:33)
Net als vorige week op de Oosterschelde ook nu weer een stel loosers op het water in het pikkedonker op een koude herfstavond. Wat is hier voor plezier aan en het is vragen om problemen, dus een gepeperde rekening sturen voor de hulpverlening.
Cookie-instellingen beheren