Weerbericht:
Eerst plaatselijk dichte mist en gladheid
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Kustwachthelikopter brengt patiënt naar Goes

Toegevoegd: 14-11-2022, 16.44 uur - Update: 14-11-2022, 19.58 uur
De helikopter bracht vanmiddag een patiënt naar het Adrz in Goes.
De helikopter bracht vanmiddag een patiënt naar het Adrz in Goes.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

GOES - Met behulp van één van de nieuwe helikopters van de Nederlandse Kustwacht is maandagmiddag een slachtoffer opgepikt in België en vervolgens naar Goes gebracht.


Sinds begin deze maand beschikt de kustwacht over twee toestellen van het type Leonardo AW189. Deze hebben als thuisbasis Den Helder Airport en vliegveld Midden Zeeland in Arnemuiden. Vandaag werd één van de helikopters zogezegd ingezet om voor de kust van België iemand op te pikken die medische hulp nodig had. Over de exacte omstandigheden is niets bekend maar duidelijk is dat het ging om een opvarende van een schip dat op de Noordzee voer.

Even na 13.00 uur landde de kustwachthelikopter bij het Adrz in Goes. De patiënt is vervolgens verder behandeld in het ziekenhuis. Waar normaal gesproken de brandweer stand-by staat tijdens het landen en opstijgen van helikopters bij het Goese ziekenhuis was dat vandaag niet het geval. De inzet verliep echter zonder problemen.

De afgelopen weken maakten de nieuwe kustwachthelikopters al meerdere proeflandingen in de provincie.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wallie (15-11-2022 om 14:41)
Misschien had patient een goedkope naturapolis bij een verzekeraar die alleen contract met ADRZ heeft ;-)
Ik (15-11-2022 om 08:30)
Belachelijk om een gewonde vanuit België naar Nederland te vliegen. Je in België hele goeie ziekenhuizen vlakbij de kust. Daar ga je dan toch eerst naar toe!
Zoutelandenaar (14-11-2022 om 17:50)
Waar om moet er altijd brandweer stand-by staan?
Cookie-instellingen beheren