Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

16 Vuurwerkvrije zones in Terneuzen

Toegevoegd: 17-11-2022, 09.52 uur
16 Vuurwerkvrije zones in Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN - Burgemeester en wethouders van Terneuzen hebben 16 vuurwerkvrije zones aangewezen in de gemeente Terneuzen. Daar mag tijdens de jaarwisseling geen consumentenvuurwerk worden gebruikt.


In de gebieden mag vanaf 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur geen vuurwerk worden afgestoken. Het gaat om de volgende gebieden: De Vurssche in Axel, Ter walle in Biervliet, Vremdieke in Hoek, De Lange Akkers in Koewacht, de Dierenweide en Redoute in Sas van Gent, De omgeving van de Elisabethlaan in Sluiskil. In Terneuzen mag er geen vuurwerk worden afgestoken in de de omgeving van het ziekenhuis, de kinderboerderij, Ter Schorre, De Blide, Bachten Dieke en Maxima. In Westdorpe is het niet toegestaan bij de dierenweide en ’t Verlaet. In Zaamslag mag er niet worden afgestoken bij het Molenhof.

Het is nog niet bekend of andere gemeentes ook vuurwerkvrije zones hebben opgesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frank (18-11-2022 om 08:56)
Een goede maatregel. Bij elke locatie hoort een tekening die exact het gebied aangeeft. Het gaat meestal om bejaardentehuizen en omgeving met dieren. Daar zou je uit fatsoen al geen vuurwerk horen af te steken. Alle maatregelen rond vuurwerk zijn moeilijk te handhaven. Niettemin is het goed om te proberen de overlast te beperken. Je hoort nu weer al volop geknal. Soms zodanig hard dat het bommen lijken. Maatregelen die de verkoop indammen zouden ook goed zijn. Een landelijk verbod zou het beste zijn, ook al is het moeilijk te handhaven.
Cees Goossen (17-11-2022 om 21:32)
Is er misschien een definitie van gebied. Hoe ver strekt zich dat uit?
Jfg (17-11-2022 om 18:52)
Klopt inderdaad @Michel wat gebeurt er als je tegen een stel kinderen zegt dat je iets niet mag doen...?! Dan gebeurt 't juist! Waarom, omdat het spannend is toch bijna geen handhaving...
Michel (17-11-2022 om 16:23)
@D, dit zal moeilijk worden. Een normaal iemand zal hier naar luisteren., maar de aso´s zullen dit zeker niet doen.
D (17-11-2022 om 10:28)
wie gaat hier op toe zien ?
Cookie-instellingen beheren