Weerbericht:
Vanochtend plaatselijk gladheid en zeer plaatselijk dichte mist
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

16 Vuurwerkvrije zones in Terneuzen

Toegevoegd: 17-11-2022, 09.52 uur
16 Vuurwerkvrije zones in Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN - Burgemeester en wethouders van Terneuzen hebben 16 vuurwerkvrije zones aangewezen in de gemeente Terneuzen. Daar mag tijdens de jaarwisseling geen consumentenvuurwerk worden gebruikt.


In de gebieden mag vanaf 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur geen vuurwerk worden afgestoken. Het gaat om de volgende gebieden: De Vurssche in Axel, Ter walle in Biervliet, Vremdieke in Hoek, De Lange Akkers in Koewacht, de Dierenweide en Redoute in Sas van Gent, De omgeving van de Elisabethlaan in Sluiskil. In Terneuzen mag er geen vuurwerk worden afgestoken in de de omgeving van het ziekenhuis, de kinderboerderij, Ter Schorre, De Blide, Bachten Dieke en Maxima. In Westdorpe is het niet toegestaan bij de dierenweide en ’t Verlaet. In Zaamslag mag er niet worden afgestoken bij het Molenhof.

Het is nog niet bekend of andere gemeentes ook vuurwerkvrije zones hebben opgesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
C. van der Have (20-11-2022 om 10:00)
Een ruime meerderheid van de bevolking is voor een totaal verbod. Waarom luistert de politiek hier niet naar? Dit lijkt me een democratische dwaling. Nee, in plaats daarvoor doorsukkelen met ongedefinieerde gebiedsverboden die niet te handhaven zijn.
willem (20-11-2022 om 08:12)
zolang er geen europees verblod komt om vuurwerk te importeren helpen die verboden voor geen meter. want verbierden is makkelijk gezegd, maar wie gaat het handhaven? nu al lopen ze te knallen en geen haan die er naar kraait. de pakkans is nihil.
Tim Fakkeldij (19-11-2022 om 11:40)
@Cees Goosen: Wel gebied, heel simpel van de Belgische grens tot halverwege de Wester Schelde, lijkt mij een vrij duidelijke afbakening!
bram goeree (18-11-2022 om 17:15)
er was 2 jaar een ''vuurwerkverbod ivm corona .volgens mij werd er nog meer afgestoken dan andere jaren .was en is niet te handhaven want dan moet je op iedere hoek van de straat een agent neer zetten .dus onmogelijk .het enige wat misschien wel kan is veel hogere boetes voor die gepakt word .verkoop inperken ,zeker die illegale troep uit het buitenland .en wanneer het vuurwerk zou zijn net als vroeger dan was er niet zoveel tegenstand hoor.maar tegenwoordig is het oorlogstuig waar criminelen zelfs pinautomaten mee opblazen .en Frank fatsoen is er al lang niet meer dus ga dit zeker niet verwachten rond de jaarwisseling .agenten sterkte gewenst de komende tijd
Teintje (18-11-2022 om 11:23)
Je kan ook zeggen dat de aso's de regels in voeren toch?
Eva (18-11-2022 om 09:55)
Dat er bij bejaardentehuizen een vuurwerkverbod komt snap ik wel. Vorig jaar was er een algeheel vuurwerkverbod,. @Cees Goosen, U heeft daar een goede topic over geschreven met uw vraagstelling over de definitie van het gebied en de afstand. @D. Goede topic. er is nu al een tekort aan handhavers. Mensen willen graag handhaver worden, zoals een kennis van mij maar zien de trip om de cursus in Rotterdam te volgen niet zo zitten, Het is niet zo maar 1 dag. Er zou in Zeeland een opleidingsvoorziening moeten komen voor de cursus handhaving te volgen, alsmede ook een opleidingsvoorziening voor de cursus om politieagent te worden. De provincie /gemeenten moet hier eens naar kijken. alsook de overheid. Zo snel meer meer handhaver en agenten
Cookie-instellingen beheren