Weerbericht:
Vandaag bewolkt. Op veel plaatsen droog, plaatselijk motregen
Verkeersinformatie:
Geen files

Zoektocht na waarnemen vuurpijl Oosterschelde

Toegevoegd: 18-11-2022, 10.53 uur
Zoektocht na waarnemen vuurpijl Oosterschelde
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

ZIERIKZEE - Donderdagavond werd door een automobilist melding gemaakt van een mogelijk waargenomen vuurpijl. Deze zou hij gezien hebben tijdens het rijden over de Zeelandbrug tussen Colijnsplaat en Zierikzee (N256). Hierop heeft hij de kustwacht gewaarschuwd, die vervolgens een grote zoekactie opstartte. Uiteindelijk is er niets gevonden.


De automobilist maakte rond 20.50 uur melding van de waarneming. De kustwacht heeft het zekere voor het onzekere genomen en de hulpdiensten erop afgestuurd. Reddings- en bergingsvaartuig Mistral werd samen met de nieuwe helikopter van de Kustwacht van vliegveld Midden-Zeeland en de KNRM-reddingboten Fred en Koopmansdank (Neeltje Jans) verzocht de vaargeulen Roompot en Schaar van Colijnsplaat af te zoeken op mogelijke schepen in nood.

Ondanks de zoektocht is er niks gevonden wat kon wijzen op een schip in nood. De kustwacht besloot daarom twee uur later de zoektocht af te blazen. Hierna konden de helikopter en de reddingsboten terugkeren naar hun basis.

Noodvuurwerk wordt gebruikt door schepen die in nood verkeren. Vaak is dit het laatste redmiddel wanneer andere communicatiemiddelen zijn uitgevallen. Een serieuze zaak dus. Om die reden mag noodvuurwerk alleen afgestoken worden in noodsituaties. In alle andere situaties is het strafbaar en staat er zelf een (maximale) strafeis van zes jaar gevangenisstraf op, zo waarschuwt de KNRM naar aanleiding van de zoekactie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren