Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 182 km

Stijging aantal ernstige verkeersslachtoffers

Toegevoegd: 23-04-2007, 13.06 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het aantal ernstige verkeersslachtoffers in de provincie Zeeland is in het afgelopen jaar met dertien procent gestegen. Dat is maandagmiddag bekend gemaakt.


Eerder op de dag meldde Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat dat het aantal ernstige verkeersslachtoffers landelijk gezien is gedaald met vier pro-cent. Toine Poppelaars, voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveilig-heid Zeeland (ROVZ), kwam met minder fraaie cijfers. In onze provincie was vorig jaar sprake van 346 ernstige verkeersslachtoffers. In deze categorie vallen zwaargewonden en dodelijke slachtoffers.

Zeeland is de enige provincie van ons land waar het aantal doden en ernstig gewonden substantiteel is gestegen. Het aantal doden is steeg van 23 in 2005 naar 39 in 2006. Het aantal doden per dodelijk verkeersongeval beduidend in Zeeland lag beduidend hoger dan in de rest van het land. In onze provincie lag dit aantal 6,5 procent hoger dan in de rest van het land.

'Niet terug bij af'
Het aantal ziekenhuisgewonden steeg nam toe tot 307. Een jaar eerder lag dit aantal nog op 282. In Flevoland steeg het aantal ernstige verkeersslachtoffers ook fors, maar daar waren wel minder verkeersdoden. De afgelopen jaren nam het aantal ernstige verkeersslachtoffers in onze provincie af. Het ROVZ zegt na de bekendmaking van de cijfers over 2006 'niet terug bij af te zijn, maar wel heel ver teruggeworpen te zijn' in het verbeteren van de verkeers-veiligheid in de provincie.

Het ROVZ gaat op korte termijn een onderzoek starten naar de verkeerson-veiligheid in de provincie. Om een goede analyse te maken gaat het ROVZ gegevens verzamelen van de politie en het Openbaar Ministerie (OM). Hiervoor is onlangs nog een convenant getekend. De organisatie denkt de eerste onder-zoeksresultaten nog voor de zomer bekend te kunnen maken.

Na de zomer gaat het ROVZ onderzoek doen naar berm- en eenzijdige onge-lukken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren