Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
45 files van totaal 159 km

Fietsverklikker in gebruik genomen

Toegevoegd: 23-04-2007, 13.24 uur
Door: Waterschap Zeeuwse Eilanden

GRIJPSKERKE - Op maandag 23 april neemt Bert van de Hoef, lid van het dagelijks bestuur van waterschap Zeeuwse Eilanden, samen met gedeputeerde Toine Poppelaars en 23 scholieren van basisschool de Springplank uit Aagtekerke officieel de ‘fietsverklikker’; het elektronisch waarschuwingsbord voor overstekende fietsers in gebruik.

Dit elektronisch waarschuwingsbord attendeert automobilisten op de Mariekerkseweg zodra er fietsers zijn op de Poppendamseweg of Kruisweg die de kruising naderen. Het is niet zo dat de automobilist de fietsers nu ineens voorrang moet gaan verlenen.

Het gaat erom dat hij even alert is en tijdig kan reageren, mocht een fietser toch onverwachts oversteken. Dit nieuwe ‘hulpmiddel’ in het verkeer is uniek voor het waterschap en wordt tijdens de Wereldverkeersveiligheidsweek van de Verenigde Naties in gebruik genomen.

Tijdens deze week vragen de lidstaten van de Verenigde Naties aandacht voor de verkeersveiligheid van jonge verkeersdeelnemers (0-24) jaar, omdat hun veiligheid een urgent maatschappelijk probleem is, waar structureel aandacht voor moet komen.

In Zeeland zijn deze week tal van activiteiten voor jonge verkeersdeelnemers georganiseerd door vele partijen. Zeeuwse Eilanden draagt hierbij ook aan mee.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren