Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 73 km

'Bankmedewerker' veroordeeld voor 2,5 jaar cel onvoorwaardelijk

Toegevoegd: 22-11-2022, 13.13 uur
'Bankmedewerker' veroordeeld voor 2,5 jaar cel onvoorwaardelijk
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Een man die zich afgelopen jaar voordeed als bankmedewerker is maandag veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 2,5 jaar. De man werd door Walcherse agenten aangehouden.


Begin dit jaar waarschuwden de politie via sociale media om geen programma’s op de computer te installeren op verzoek van “bankmedewerkers” die belden met de mededeling dat onbekenden geld van de rekening probeerden af te schrijven. Een bekend voorbeeld van zo’n programma is Anydesk. Het bleef niet alleen bij waarschuwen, want bij het cyberteam van de districtsrecherche van de politie werd er ook een onderzoek gestart naar dit fenomeen.

In Zeeland waren tientallen gedupeerden die forse geldbedragen afhandig waren gemaakt. Het onderzoek leidde naar een verdachte uit Assen. Hij werd door de politie aangehouden en onlangs moest hij voor de rechter verschijnen. Gisteren werd uitspraak gedaan en werd de verdachte veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 2,5 jaar. De Rechtbank nam het de verdachte vooral kwalijk dat hij misbruik had gemaakt van het vertrouwen van de vaak kwetsbare slachtoffers op leeftijd.

 

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (23-11-2022 om 16:57)
mooi dat zo een misselijk makend figuur is gepakt, maar hoe zit met de schadeloos stelling van de slachtoffers ? behalve een gevangenis straf laat hem ook maar betalen voor zover dit mogelijk is
Tim Fakkeldij (23-11-2022 om 16:34)
@Emergo: 2 jaar met goed gedrag is 1,5 jaar minus voorarrest, dus met 1 jaar vrij, en net wat U zegt tbs KAN in de praktijk vele jaren duren, maar we leven in Nederland daar is de dader belangrijker dan het slachtoffer.
Emergo (23-11-2022 om 14:09)
Nee Anon en Oneerlijk, 2 jaar + tbs wat in de praktijk vele jaren extra kan betekenen. Tim Fakkeldij Als je dit bewijs noemt zit je er ver naast.
Tim Fakkeldij (23-11-2022 om 10:35)
Deze uitspraak is een duidelijk bewijs dat bij de Nederlandse rechtspraak, geld belangrijker is dan leven.
Anon (22-11-2022 om 19:23)
En voor iemand neersteken (17x) krijg je maar een jaartje?
Oneerlikk (22-11-2022 om 19:05)
Hoe kan het dat iemand voor moord 2 jaar krijgt en dat iemand die geld steelt 2.5 jaar onvoorwaardelijk krijgt?
Cookie-instellingen beheren