Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 87 km

Boetes en naheffingen bij grote controle Middelburg

Toegevoegd: 23-11-2022, 10.40 uur
Bij 85 voertuigen was iets justitieel, strafrechtelijk of fiscaal niet in orde.
Bij 85 voertuigen was iets justitieel, strafrechtelijk of fiscaal niet in orde.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Reinoud Hiemstra

MIDDELBURG - Bij de grote controle die gisteren in Middelburg plaatsvond zijn onder meer 30 bekeuringen uitgeschreven. Door de Belastingdienst werd een groot bedrag aan boetes en naheffingen opgelegd. Deurwaarders inden meer dan 3.000 euro. Orionis Walcheren doet nader onderzoek op het al dan niet rechtmatig ontvangen van uitkeringen. Bij in totaal 85 voertuigen was iets justitieel, strafrechtelijk of fiscaal niet in orde.


Onder de overtredingen vielen onder meer het niet tonen van een rijbewijs, het rijden in een onverzekerd voertuig, kinderen vervoeren zonder zitje, rijden zonder gordel en bellen tijdens het rijden. Ook had één bestuurder een positieve speekseltest, wat duidt op het gebruik van drugs. Deze persoon kreeg een rijverbod. Eén bestuurder heeft afstand gedaan van een mes en er werd een geringe hoeveelheid hennep in beslag genomen.

De Douane controleerde of over bepaalde goederen die in voertuigen werden aangetroffen accijnzen waren betaald. Tevens heeft de Douane bij een aantal voertuigen een monster van de diesel genomen om te onderzoeken of gebruik werd gemaakt van rode diesel (lager accijnstarief), wat niet is toegestaan.

Voor de Belastingdienst zijn meerdere voertuigen naar de centrale controleplaats gebracht.  Hier is voor een groot bedrag aan boetes en naheffingen door de Belastingdienst opgelegd. Dit gebeurde onder andere voor openstaande belastingschulden, het rijden met een handelaarskenteken en het rijden met een buitenlands kenteken.

Tot slot controleerde de politie 11 brommers/scooters. Drie bestuurders kregen vanwege de te hoge constructiesnelheid een boete en een zogeheten WOK (Wacht Op Keuren) melding. Dit houdt in dat het voertuig niet aan de wettelijk eisen voldoet en herkeurd moet worden. Er mag in de periode tot herkeuring niet worden gereden op de brommer/scooter.

Buiten de genoemde overtredingen leverde de controle ook informatie op die door de deelnemende partijen kan worden gebruikt in lopende onderzoeken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (23-11-2022 om 16:53)
prima actie .moet veel vaker gebeuren ,maar dan moet er zeker ook meer agenten bij ,dus meer geld ipv bezuinigen
Anon (23-11-2022 om 11:55)
Binnenkort in Vlissingen!
Cookie-instellingen beheren