Weerbericht:
Enkele buien en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 53 km

Politie speurt naar drugs en vuurwerk in Middelburg

Toegevoegd: 23-11-2022, 13.17 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft woensdag samen met de gemeente Middelburg bij garageboxen in de Middelburgse wijk Dauwendaele gezocht naar drugs, gevaarlijke stoffen en vuurwerk. Bij de controle is niets van dit alles aangetroffen.


Bij de zoekactie, die zich onder meer afspeelde bij de garageboxen tussen de Meanderhof en de Meanderlaan, werd ook een speurhond ingezet. Deze speurhond is getraind om van buitenaf te ruiken of ergens verdovende middelen, vuurwerk en/of gevaarlijke stoffen zijn opgeslagen. De hond zocht dus bijvoorbeeld ook naar chemicaliën voor de productie van synthetische drugs.

Bij de controle waren ook verschillende politieagenten aanwezig. Uiteindelijk heeft de zoekactie niet geleid tot de vondst van één van de eerder genoemde zaken. Controles als die vandaag in Middelburg worden op Walcheren met enige regelmaat gehouden. In maart gebeurde dit nog op industrieterrein Arnestein in Middelburg en vorige maand nog werd gecontroleerd op 10 locaties in Middelburg.

Bij de genoemde twee controles dit jaar werden geen grote bijzonderheden geconstateerd maar soms is het wel raak: Een jaar geleden werd bij een dergelijke controle illegaal vuurwerk ontdekt. Eind juni 2021 werd bij een de controle van boxen bij een opslaglocatie in de stad een grote hoeveelheid hard- en softdrugs ontdekt.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren