Weerbericht:
Vannacht in het zuidwesten regen, overdag overal
Verkeersinformatie:
Geen files

Voetganger geschept op zebra in Middelburg

Toegevoegd: 23-11-2022, 19.06 uur
Door: Reinoud Hiemstra

MIDDELBURG - Een voetganger is woensdag gewond geraakt toen hij op de Looierssingel in Middelburg op een zebra werd aangereden door een auto. De man is met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd.


De automobilist reed de voetganger rond 17.45 uur aan. Het slachtoffer kwam vervolgens enkele meters van de oversteekplaats neer op het wegdek. Omstanders hebben eerste hulp verleend. Het toegesnelde ambulancepersoneel heeft zich over het slachtoffer ontfermd. Hierna is hij met spoed met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. De ernst van het letsel is nog niet bekend.

Op de Looierssingel was op het moment van het ongeval erg druk. Nadat het ongeluk had plaatsgevonden, werd de weg afgesloten. Het verkeer werd aan beide kanten door de politie omgeleid. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk. De politie doet ter plaatse onderzoek. Hierbij zijn enkele getuigen van het voorval gehoord. Ook is er bij de bestuurder van het betrokken voertuig een blaastest afgenomen. De uitslag hiervan is niet bekend.

Op dezelfde oversteekplaats gebeurde 11 jaar geleden bijna op de dag af precies een soortgelijk ongeluk op dezelfde zebra. Destijds werden twee voetgangers geschept door een auto. Zij overleden alletwee aan de gevolgen van de aanrijding.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (23-11-2022 om 21:36)
Het zeer ernstige ongeval van 11 jaar geleden herinner ik me weer iedere keer als ik het zebrapad passeer. Ik denk dat veel automobilisten deze oversteekplaats totaal over het hoofd zien. Triest..
Hermen Mulder (23-11-2022 om 21:12)
Even voor de duidelijkheid, voorrang hebben, voorrang krijgen en voorrang nemen zijn drie verschillende issues die spelen naast de reguliere deelname aan het verkeer waarin opletten, vooruit kijken en anticiperen op mogelijke optredende situaties mij altijd zijn bijgebracht. Dit geld echter voor alle deelnemers aan het verkeer op de openbare weg, zo ook voor de voetganger, die ook zijn inschattingen moet maken ten aanzien van het verkeer dat zijn weg kruist.
Loes (23-11-2022 om 19:46)
De weg mankeert niks aan er word hard gereden zonder te kijken en niet willen stoppen als er voorrang gegeven moet worden het is geen recht wel een plicht. Overal om je heen is men te bedonderd om te stoppen nog even voor willen gaan. Iets snelheid minderen bevordert meer oplettend heid helaas begrijpen vele het niet. Het is wel u medemens en ik en u wil ook niet voor hun sokken gereden worden rij gewoon normaal gehaast is nergens goed voor.
Cookie-instellingen beheren