Weerbericht:
Vanmiddag droog en perioden met zon. Vrij veel wind
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Omstanders houden fietsendieven tegen

Toegevoegd: 24-11-2022, 16.41 uur
Omstanders houden fietsendieven tegen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - Twee mannen zijn woensdag in Zoutelande aangehouden nadat ze hadden geprobeerd een fiets te stelen. Voordat ze er vandoor konden gaan, hielden omstanders de twee tegen en werd de politie er bijgehaald.


De eigenaar van de fiets had deze neergezet bij de Westkapelseweg. Rond 14.45 uur zag hij dat twee mannen zijn rijwiel probeerden te stelen. Hierop gaf hij een gil, waarop het duo naar een auto rende. De twee stapten in maar voordat ze weg konden rijden, zette een voorbijganger zijn auto voor de auto met de verdachten.

Een paar omstanders hebben samen voorkomen dat de verdachten weg konden gaan. Ter plekke gekomen agenten hebben het tweetal vervolgens aangehouden. In de auto troffen ze gereedschap aan. Ook lagen er imeerdere fietsaccu's in het voertuig. De twee mannen (23 en 28 jaar) zitten vast voor verder onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (25-11-2022 om 20:12)
@Mr Goeree, waar baseert u dayt op ?
bram goeree (25-11-2022 om 13:11)
prima actie maar ook wel link want tegenwoordig loopt iedere crimineel rond met een wapen .nu nog een fikse straf graag te afschrikking
Jaap (25-11-2022 om 12:51)
Fijne toestand tegenwoordig, dat door rondtrekkend tuig je spullen zelfs in een dorp als Zoutelande op klaarlichte dag niet veilig zijn. Een gouden actie van de omstanders, in zulke gevallen zou het toegestaan moeten zijn dat de dieven een flink pak op hun donder zouden moeten krijgen, mijn handen jeuken.
Ik (25-11-2022 om 09:53)
Fantastich werk geleverd. Het is tegenwoordig toch oppassen dat daders geen wapens hebben. Deze heren verdienen zeker een medaille voor het tegenhouden .
Marja (25-11-2022 om 08:45)
Mooie samenwerking. Complimenten.
Tuinman (24-11-2022 om 22:08)
Goed gedaan, omstanders, jullie verdienen een medaille.
Cookie-instellingen beheren