Weerbericht:
Enkele buien en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
63 files van totaal 226 km

Kaars zorgt voor melding schoorsteenbrand Nieuwerkerk

Toegevoegd: 26-11-2022, 12.25 uur
Kaars zorgt voor melding schoorsteenbrand Nieuwerkerk
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

NIEUWERKERK - De brandweer is donderdagavond met spoed uitgerukt nadat melding was gemaakt van een schoorsteenbrand bij een woning in Nieuwerkerk. Gelukkig bleek de situatie mee te vallen.


De brandmelding werd rond 18.40 uur gedaan, waarop een tankautospuit en een hoogwerker werden opgeroepen. Volgens de brandweer hadden de bewoners van een huis aan de Oude Noordstraat een brandlucht geroken. Ze dachten daardoor dat de schoorsteen in brand stond. De brandweer startte hierop een onderzoek in de woning.

Al snel werd duidelijk dat niet de haard en de schoorsteen de brandlucht veroorzaakten. De echte oorzaak bleek een kaars te zijn die op de zolder van de schoorsteen tegen de schoorsteen stond. De kaars was gaan smelten en had kennelijk een brandlucht veroorzaakt. Na een goed half uur konden de brandweerlieden terugkeren naar de kazerne. De hoogwerker is niet meer ingezet.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren