Weerbericht:
Bewolkt en eerst perioden met regen. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Uitslaande woningbrand Lyceumstraat Hulst

Toegevoegd: 27-11-2022, 17.56 uur - Update: 27-11-2022, 19.23 uur
Door: Roland de Jong

HULST - Aan de Lyceumstraat in Hulst is zondagavond een uitslaande brand uitgebroken in een woning. De bewoner heeft zich op tijd in veiligheid weten te brengen.


De brand werd rond 17.40 uur gemeld als zijnde een schoorsteenbrand maar al snel bleek de brand uitslaand te zijn vanuit het dak van de woning. Hierop schaalde de brandweer op naar middelbrand. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker zijn opgeroepen om de brand te bestrijden. De brandweer is aan het blussen en probeert overslag naar de buren te voorkomen.  Omstreeks 18.55 uur had de brandweer de brand onder controle. Wel was het nodig om een deel van het dak te slopen om bij de resterende vuurhaardjes te komen. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen woning. Deze woning heeft wel water- en rookschade. Omstreeks 19.05 uur gaf de officier van dienst het sein 'brand meester'

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) staat de bewoner buiten en is er niemand meer in de woning aanwezig. Voor de zekerheid blijft wel een ambulance in de buurt, zo meldt de VRZ. Stichting Salvage zal ter plaatse komen om de bewoner te ondersteunen in de afhandeling van de schade.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren