Weerbericht:
Enkele buien en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
75 files van totaal 279 km

Controle voertuigen en bedrijven tijdens actiedag

Toegevoegd: 28-11-2022, 12.38 uur
Controle voertuigen en bedrijven tijdens actiedag
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

MIDDELBURG - Bij een grootschalige actie gericht op de transportsector die afgelopen week op meerdere plaatsen in Zeeland en West-Brabant werd gehouden, is onder meer voor een groot bedrag aan gestolen goederen aangetroffen. Dat meldt de politie.


In Bergen op Zoom, Roosendaal en Terneuzen werden rondom de grens verkeerscontroles gehouden. In totaal werden 140 vrachtwagens en 75 personen auto’s en busjes gecontroleerd. In Roosendaal zijn twee zogeheten spookvoertuigen in beslag genomen. Spookvoertuigen zijn voertuigen die niet op naam van een persoon of bedrijf staan maar wel deelnemen aan het wegverkeer.

Eveneens in Roosendaal werd een gestolen oplegger getraceerd. In totaal werd er voor 250.000 euro aan gestolen goederen getraceerd. Bij de controle in Bergen op Zoom werd 34 kilo aan illegaal vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen. De Koninklijke Marechaussee trof bij één van de controles een vreemdeling aan die al 13 jaar illegaal in België verbleef.

Douaniers en agenten gingen tijdens de actiedag ook met tientallen chauffeurs en ondernemers in gesprek over criminele inmenging en de risico’s die dit met zich meebrengt. Tussen Terneuzen en Gent werd op het water met 11 schippers hetzelfde gesprek gehouden met als doel dat de branche leert signalen van criminaliteit te herkennen en te melden

In Bergen op Zoom, Hulst, Roosendaal, Sluis, Terneuzen en Woensdrecht werden 12 transportbedrijven integraal gecontroleerd. In totaal 22 bedrijven werden preventief bezocht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (29-11-2022 om 22:05)
Op bedrijfsterreinen wordt schijnbaar veel geknoeid, mensen denken dat bij bonafide bedrijven alles ok is, nou ik kan U uit ervaring zeggen dat er zeer veel geknoeid wordt, zowel zakelijk als in het transport op korte en lange afstand. En dat waren bedrijven met christelijke grondslag, gelukkig werk ik er niet meer.
Toon (28-11-2022 om 14:25)
Recentelijk zijn er nu al enkele van die soortgelijke controles uitgevoerd en elke keer blijken ze erg succesvol te zijn. Behoudens de gebruikelijke verkeersovertredingen, zoals o.a. gordels etc. komen er toch meer opvallende zaken boven water, zoals nu weer niet geregistreerde voertuigen, die dus kennelijk op de weg gebruikt worden. Door welke lieden en waarvoor? Duidelijk is dat er de nodige zaken gebeuren, die aandacht nodig hebben. Goeie zaak dit soort acties. Laat de lieden met minder goede bedoelingen maar weten dat er toch altijd een pakkans is. Jammer dat de rechters nog niet in de gaten hebben dat na de opsporing ook fikse straffen nodig zijn voor de daders. Misdaad mag niet lonen. Uitbannen zal nooit lukken, maar afschrikken wel.
bram goeree (28-11-2022 om 14:21)
prima actie met een mooi resultaat
Cookie-instellingen beheren