Weerbericht:
Komende nacht en morgenochtend regen en (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeeuwse brandweerlieden blussen schoorsteenbranden

Toegevoegd: 04-01-2005, 11.22 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De afgelopen dagen hebben in de provincie diverse schoorsteenbranden gewoed.

Op één januari krijgt het Stadsgewestelijke brandweerkorps Vlissingen-/Middelburg de eerste schoorsteenbrand van het jaar binnen: op de Hunzestraat in Oost-Souburg woedt brand in een schoorsteen. Omstanders melden dat er vlammen uit de schoorsteen van een woning komen. De brandweer rukt uit met de tankautospuit 4532 en de ladderwagen 4550 en geeft het sein "kleine brand". De brandweer heeft met behulp van de ladderwagen de schoorsteen geïnspecteerd.

De middag daarop rukken brandweerlieden uit Axel en Hulst uit naar de Koestraat in Axel, wederom voor een schoorsteenbrand. De brandweer ging ter plaatse met de tankautospuit 5740 uit Axel en de hoogwerker 5750 van het brandweerkorps in Hulst. Het betrof een "kleine brand".

Diezelfde avond komt voor de brandweerploegen van Goes en Colijnsplaat/Kortgene een melding binnen van een schoorsteenbrand aan de Deltastraat in Kats. De brandweer gaat hier ter plaatse met de tankautospuit 4733, het dienstbusje 4776 en de ladderwagen 4750. Ook bij deze melding gaan alle voertuigen onder prioriteit één ter plaatse en gaat het om een kleine brand.

Ook op drie januari is het weer 'raak': de brandweer van Kapelle wordt rond vijf over half twaalf 's avonds gepiept voor een schoorsteenbrand aan de Postweg in Kapelle. Later vragen de brandweerlieden om de assistentie van de Goese ladderwagen 4750. Ook bij deze melding gaven de brandweerlieden het sein "kleine brand" en rukte de eerste tankautospuit onder prioriteit één uit.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren