Weerbericht:
Vanmiddag droog en perioden met zon. Vrij veel wind
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Automobilist zonder rijbewijs op z'n kop naast talud

Toegevoegd: 29-11-2022, 10.24 uur
Automobilist zonder rijbewijs op z'n kop naast talud
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

'S-HEER ARENDSKERKE - Een automobilist zonder geldig rijbewijs is maandagavond in 's-Heer Arendskerke van het talud bij de afrit van de A58 naar de N62 gereden. De man bleef ongedeerd. 


De auto kwam op zijn dak in een sloot tot stilstand. De politie en ambulancedienst werden opgeroepen. Het ambulancepersoneel heeft de bestuurder gecontroleerd op letsel maar de man bleek niet gewond te zijn. Volgens de politie was het een wonder dat de man geen verwondingen had opgelopen. 

De politie heeft ter plekke een blaastest en een speekseltest afgenomen. Beiden waren negatief. Het rijbewijs van de bestuurder was al in beslag genomen omdat hij eerder al eens betrapt was op het rijden onder invloed. De man krijgt een proces-verbaal voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Bergingsbedrijf De Moor heeft de auto van de man getakeld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rene (30-11-2022 om 10:48)
@Jan; misschien ben je vergeten als je je rijbewijs kwijt bent dat je dan geen motorvoertuig mag besturen. Dus hoezo 'leren van zijn fouten'? Als dit de normen en waarden zijn die u hanteert vrees ik ook u als deelnemer in het verkeer. Of was uw opmerking misschien sarcastisch bedoeld?
Johan (30-11-2022 om 10:17)
@Willem: De eigenaar van de auto aansprakelijk stellen is de wereld op z'n kop. Dat zou betekenen dat de bestuurder vrijuit gaat.
Emergo (29-11-2022 om 23:16)
@pquest Zoals u heel goed weet raak je in Nederland je rijbewijs niet kwijt voor een lampje dus waar deze reactie op slaat mag Joost weten
Willem (29-11-2022 om 21:59)
Het wordt tijd dat je zonder rijbewijs geen auto op je naam kan zetten, nu kan je bij overschrijven legitimeren met zowel id als rijbewijs, en de persoon die dan eventueel de auto op zijn naam heeft gezet aansprakelijk stellen voor de schade en onkosten, uiteraard het voertuig vernietigen.
Jan (29-11-2022 om 21:19)
Wat een verschrikkelijke reactie's zeg , bah! De man in kwestie is zijn rijbewijs kwijt voor rijden onder invloed en was dat in dit geval niet, dus leert wel dergelijk van zijn fouten. Ook weet je totaal niet wat er gebeurd is misschien heeft hij wel een klapband gekregen?? of viel zijn stuurbekrachtiging uit.
Peter Quest (29-11-2022 om 14:41)
Misschien raadzaam dit soort mensen dan maar vast te zetten? Nu raak je je rijbewijs in Nederland al kwijt bij een kapot lampje maar ik er gemakshalve vanuit dat dit nu niet geval is of was.
Cookie-instellingen beheren