Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Reanimatie en vrachtautobrand tegelijk bij één bedrijf

Toegevoegd: 29-11-2022, 16.47 uur - Update: 29-11-2022, 17.44 uur
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Twee incidenten vrijwel gelijktijdig bij een bedrijf aan de Frankrijkweg in Ritthem vanmiddag. Net nadat brand was ontstaan, was namelijk op een andere locatie op het fabrieksterrein sprake van een reanimatie.


Rond 14.15 uur werd ontdekt dat brand woedde in de cabine van een vrachtwagen van een extern bedrijf. Toen bleek dat zelf blussen niet meer mogelijk was, werden brandweerwagens uit Borssele, Nieuwdorp en Oost-Souburg opgeroepen naar het terrein van Century Aluminum in havengebied Vlissingen-Oost.

Tijdens het blussen was elders op het terrein een oefening bedrijfshulpverlening (BHV) aan de gang. Bij deze oefening werd rond 14.35 uur melding gemaakt van een echte reanimatie op nog geen honderd meter van de brandlocatie. De aanwezigen grepen meteen in en kregen al snel hulp van brandweerlieden die waren afgekomen op de vrachtwagenbrand.

Ambulancemedewerkers waren ook snel ter plekke en zij namen de zorg voor de patiënt uiteindelijk over. De man kreeg een schok van een AED en is vervolgens met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over zijn huidige toestand is niets bekend maar volgens de politie had hij weer een eigen hartslag toen hij door de ambulancedienst werd meegenomen. Er was overigens sprake was van een puur medisch voorval en niet van een bedrijfsongeluk.

De brandweer heeft de cabine van de vrachtwagen geblust. Hoe de brand precies is ontstaan, is niet duidelijk maar gedacht wordt aan kortsluiting. Eén persoon die zich in de buurt van de vrijkomende rook had bevonden, is nagekeken door een ambulancemedewerker.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren