Weerbericht:
Vandaag bewolkt. Op veel plaatsen droog, plaatselijk motregen
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie Walcheren waarschuwt voor sexting

Toegevoegd: 01-12-2022, 12.27 uur
Politie Walcheren waarschuwt voor sexting
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De politie van Walcheren krijgt de laatste tijd geregeld meldingen binnen van mensen die pikante foto’s hebben gedeeld. Zij geeft daarom tips over de gevaren van dit zogeheten 'sexting'.


Ten eerste wijzen zij er op je er voor kunt zorgen dat je geen slachtoffer wordt. Namelijk door zelf geen naaktfoto’s of video’s te delen. Dit wordt geregeld gedaan via het sociale platform Snapchat. De foto’s lijken te verdwijnen, maar je hebt niet in de hand of de ander een screenshot maakt of niet. Je kan wel zien dat iemand een screenshot maakt, maar omdat het meestal om een nepaccount gaat, wordt het lastig voor de politie om de zaak te onderzoeken. Volgens het Openbaar Ministerie is het strafbaar om deze pikante beelden te verspreiden onder dwang of als wraak en smaad. Hier staat een geldboete of een taakstraf op.

Mocht het wezen dat onverhoopt het toch voorkomt dat er sprake is van sexting is het belangrijk er over te praten met een vertrouwenspersoon. Dit kan bijvoorbeeld een ouder/docent of een vriend wezen. Daarnaast is het ook belangrijk aan te geven aan de “ontvanger” dat de beelden zonder jouw toestemming zijn gedeeld. Maak screenshots van alle communicatie. En meld het voorval bij de politie via 0900-8844. Slachtofferhulp Nederland is ook bereikbaar voor hulp via 0900 -0101 of 088- 7460000. Mocht bellen niet lukken, dan is er ook een mogelijkheid om te chatten via de site van Slachtofferhulp Nederland


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (1-12-2022 om 21:43)
Dit zijn verstandige tips van de politie. Voorkomen is beter dan genezen.
Cookie-instellingen beheren