Weerbericht:
Enkele buien en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
72 files van totaal 267 km

OM eist cel voor verdachte steekincident Terneuzen

Toegevoegd: 01-12-2022, 15.41 uur
OM eist cel voor verdachte steekincident Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Tegen de 29-jarige M. B. uit Hulst is donderdag in Middelburg een gevangenisstraf van 125 dagen waarvan 30 voorwaardelijk geëist. De vrouw zou haar partner uit verweer hebben gestoken met een mes.


Eind december 2021 kreeg de vrouw ruzie met haar dronken partner waarna zij op de bank belandde en hij bovenop haar kwam te liggen. De man stond er om bekend  dat hij met alcohol op agressief werd. Om zich te verweren pakte ze een mes dat op tafel lag en daarmee zou ze haar partner in zijn been hebben gestoken. Volgens de vrouw had ze alleen maar geprobeerd hem weg te duwen of bang te maken, maar dat was het dan. Waar het bloed op de grond dan vandaan kwam zou misschien afkomstig kunnen zijn van een opengesprongen wond van de man. Hijzelf wist het in ieder geval zelf ook niet meer. Het kon komen van een struikeling in de kamer of de slaapkamer of toen hij in de tuin was. De man liep naar buiten, schreeuwde dat hij door zijn vriendin was gestoken. Over aard van de verwonding kon niets zinnigs worden gezegd. De politie herkende het als een steekwond terwijl de medici het niet als een steekwond herkenden.

Volgens de raadsman zou B. moeten worden vrijgesproken. Er waren teveel twijfels en de toen dronken partner wilde geen verklaring afleggen. Bovendien wist hij nog maar weinig over wat er was gebeurd. Mocht de rechtbank de eis van de officier van justitie volgen, dan rest haar nog 'slechts' die voorwaardelijke celstraf, want ze heeft die 95 dagen al in voorarrest uitgezeten. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren