Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 18 km

Bankpasfraudeurs snel aangehouden

Toegevoegd: 02-12-2022, 12.20 uur
Drie verdachten werden opgepakt bij een tankstation langs de A58.
Drie verdachten werden opgepakt bij een tankstation langs de A58.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Reinoud Hiemstra

ARNEMUIDEN - Een 75-jarige inwoner van Arnemuiden werd donderdagavond het slachtoffer van bankpasfraudeurs. Door snel ingrijpen van de politie konden vier verdachten worden aangehouden.


Het (potentiële) slachtoffer werd gebeld met het inmiddels alom bekende verhaal. Een bankmedewerker zou zijn bankpas komen ophalen omdat er verdachte transacties op zijn rekening plaatsvonden. De bank zou hem willen helpen met dit probleem. De man hoefde alleen zijn pas maar in te leveren bij de 'bankmedewerker'.

Het slachtoffer waarschuwde de politie. Die startte meteen een onderzoek. Een 21-jarige man uit Rotterdam was degene die de pas kwam op halen bij het slachtoffer. Hij werd rond 22.30 uur aangehouden in de woning van de man. Een half uur later konden agenten ook zijn kompanen achterhalen en aanhouden. Dit gebeurde bij een tankstation langs de A58. Het betreffen mannen van 19, 21 en 22 jaar. Zij zijn afkomstig uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

De vier verdachten zijn ingesloten in een politiecellencomplex en mogen daar hun verklaringen afleggen ten overstaan van de rechercheurs die de zaak behandelen. Het slachtoffer deed aangifte.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (3-12-2022 om 18:09)
Voor dit soort staat er een mooi stuk hout klaar. Laat maar komen.
bram goeree (3-12-2022 om 13:17)
prima gedaan van die man en de politie .en voor al die hier ''zeuren '' over veel te lage straffen waar ik het volkomen mee eens ben ,dit ligt niet aan de politie maar aan het beleid waar de meeste dus voor gekozen hebben tijdens het stemmen .ik weet zeker dat dit ook bij de politie veel frustratie geeft .dus denk zelf eens goed na wat voor samenleving we in de toekomst willen .dat kunnen we wel veranderen
Arthur (3-12-2022 om 10:59)
Als ze niet aan het rellen zijn voor hun landje wat door is op het wk, gaan ze weer ouderwets op boevenpad.
pietje (2-12-2022 om 19:12)
en natuurlijk een geweldige , werkstraf , erachter aan . want mevr. de Rechter , vindt het zonde en slechte jeugd , en slecht integreren ......
willem (2-12-2022 om 15:13)
prima gedaan--zet die 4 maar vast tot na de feestdagen. daarna een torenhoge boete laten betalen, ze zijn te lui om te werken. goed gedaan van die man,.
p (2-12-2022 om 15:10)
En met een dit mag je nooit meer doen, staan ze straks weer op straat zeker???
Cookie-instellingen beheren