Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie stuit op niet goed afgesloten woningen

Toegevoegd: 02-12-2022, 17.29 uur
Politie stuit op niet goed afgesloten woningen
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Als ze hadden gewild, hadden politieagenten gisteravond in de gemeente Reimerswaal eenvoudig allerlei waardevolle spullen weg kunnen nemen. Tijdens een zogeheten voetjesactie ontdekten de agenten namelijk verschillende deuren die niet op slot waren terwijl de bewoners niet thuis waren.


Inbrekers grijpen de lange avonden volgens de politie aan om eenvoudig ongezien huizen en schuren binnen te komen. Samen met buitengewoon opsporingsambtenaren en een ambtenaar openbare orde en veiligheid van de gemeente Reimerswaal, deden de Reimerswaalse wijkagenten donderdagavond een ronde in de kernen Rilland en Yerseke.

Bij de meeste huizen waren de zaken in orde, maar bij vier woningen troffen de controleurs een niet afgesloten deur terwijl er niemand thuis was. Om de bewoners van die woningen duidelijk te maken dat er, in plaats van een agent of een BOA, ook een dief het huis binnen had kunnen gaan, werd een 'voetje' achtergelaten. "Hopelijk snappen de bewoners de hint dat zij een volgende keer bij afwezigheid hun deuren dusdanig afsluiten dat er geen ongenode gasten naar binnen kunnen komen", aldus de politie.

In een persbericht somt de politie op welke goederen hij had kunnen meenemen als hij een dief was geweest. "Elektrische fietsen, scooters, motoren, hoverboards en zelfs een dure buitenboordmotor. Geef inbrekers geen kans en doe niet alleen uw huisdeur, maar ook de schuurdeur en de deur van de berging goed op slot", zo luidt het advies.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
it's me (3-12-2022 om 22:17)
Als er vaak wordt ingebroken in een wijk -zoals een poos terug bij ons- dan hoor je dat de politie vaker moet surveilleren of wat dan ook. Nu doen ze dat en zijn er mensen als Karel of Bram die het weer niet goed vinden. Voorkomen is beter dan genezen. Dus goed gedaan van de politie. En of je wil of niet, ze staan toch boven je dus respecteer hun functie dan ook.
lezer (3-12-2022 om 09:48)
Volgens mij kun je zo mensen op een idee brengen en zitten "de inbrekers " bij een torentje in den haag
Bram (3-12-2022 om 09:11)
Uit onze tuinen en huizen blijven dat geld ook voor die droevige politie. Rot op man, waar bemoei je je mee. Huis auto altijd open, ik maak dat zelf wel uit.
Ik (3-12-2022 om 08:13)
Wat een dom antwoord Karel. Als er ingebroken wordt omdat de deuren niet op slot zijn dan ben je ook niet verzekerd. De politie heeft het juiste gedaan.
karel (2-12-2022 om 21:47)
Moeten ze hier vooral doen.. hond is erg waaks en als ze gebeten worden wordt je dier afgemaakt.. uit de tuin blijven, ook als agent zijnde.
Cookie-instellingen beheren