Weerbericht:
Vannacht en morgenochtend plaatselijk mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Schoorsteenbrand Dorpsstraat Kattendijke

Toegevoegd: 03-12-2022, 01.03 uur
Bij de brand is niemand gewond geraakt.
Bij de brand is niemand gewond geraakt.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Reinoud Hiemstra

KATTENDIJKE - In de Dorpsstraat in Kattendijke is vrijdagavond een schoorsteenbrand uitgebroken. De brandweer kwam met drie brandweerwagens ter plaatse. Er vielen geen gewonden.


De brandweer schaalde op naar middelbrand en kwam ter plaatse met twee tankautospuiten uit Kapelle en Wemeldinge en een ladderwagen uit Goes. De toegensnelde brandweerlieden hadden de brand snel onder controle en hebben weten te voorkomen dat de brand zich uitbreidde. Kort na middernacht meldde de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) dat het sein 'brand meester' was gegeven.

Met behulp van een warmtebeeldcamera werd een controle uitgevoerd om zeker te zijn dat geen brandhaard gemist was. De brandweer kon rond 00.30 uur terugkeren naar de kazerne.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (3-12-2022 om 20:31)
@Dolf ik weet niet onder welke steen jij leeft, maar een paar euro besparen op je gasrekening is tegenwoordig wel anders. Het oppompen van al dat gas en transporteren ervan brengt natuurlijk geen schade aan het milieu. Verzekerings kwestie lijkt mij.
Samuel (3-12-2022 om 17:09)
Het is weer raak. Controleren verzekeren reguleren is wat ze moeten doen met dat wereldje. Top 3 oorzaken woningbrand, top 3 luchtvervuiling. En dat voor het recht op gezelligheid in huis en wat besparing. Je zou er maar naast wonen. Ik heb toch ook geen barbecue of kolenfornuis in mijn huis ook al past dat zo bij me. We leven in een andere tijd dan 100 jaar geleden, dat gestook middenin een woonwijk is meer ellende dan je lief is. Waar rook is is vuur en die plek in de schoorsteenkap geeft een goede indruk hoe dit is ontstaan. Of zou het opeens de bliksem geweest zijn? Laten we ons niet voor de gek houden.
Anoniem (3-12-2022 om 12:31)
Tja, ik lees nergens dat de oorzaak een houtkachel is. En als ze verzekerd zijn voor brand ( schade ) dan gaat de verzekering gewoon uit betalen. Daar betaal je immers je premie voor.
Dolf (3-12-2022 om 10:59)
Ja fijn die houtstokers, daar kunnen de hulpdiensten weer voor opdraaien. Ze besparen een paar euro op hun gasrekening maar vervuilen het milieu. Gaat de verzekering dit betalen? (ik hoop van niet)
Cookie-instellingen beheren