Weerbericht:
Enkele buien en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
42 files van totaal 170 km

Twee arrestaties na vernielingen in Vlissingen

Toegevoegd: 03-12-2022, 06.54 uur
Twee arrestaties na vernielingen in Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in het centrum van Vlissingen twee personen aangehouden vanwege vernieling.


Twee ruiten van een grillroom waren gesneuveld, een scooter was vernield en fietsen waren omgegooid. De twee zouden een getuige ook nog bedreigd hebben toen hij de politie aan het bellen was. Toen de agenten in beeld kwamen, liepen ze echter snel weg. Agenten kregen de twee mannen snel in het zicht. Het duo werd ingerekend in de Sint Jacobsstraat in het centrum van de stad. 

Vanwege de wet Middelengebruik moesten de twee een ademanalyse doen. De ene verdachte, een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, bleek bijna vier keer te veel te hebben gedronken (865 ug/l). De andere verdachte, een 41-jarige man waarvan de woonplaats niet bekend is, bleek bijna zes keer te veel te hebben gedronken (1235 ug/l).

De mannen zijn ingesloten en worden zaterdag verhoord. De eigenaar van het horecapand waar de ruiten waren ingegooid, deed aangifte van vernieling. De eigenaar van de vernielde scooter wordt benaderd door de politie. Hij wordt uitgenodigd om aangifte te doen.

De politie is nog op zoek naar mensen bij wie vannacht rond genoemde locatie zaken zijn vernield en die zich nog niet hebben gemeld. Gedupeerden kunnen zich melden via 0900-8844. De politie is ook op zoek naar eventuele camerabeelden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joop (4-12-2022 om 08:07)
@tja dat lijken mij toch gewoon legitieme vragen?
bram (4-12-2022 om 02:53)
Camera beelden a.u.b. zo spoedig mogelijk aanleveren. Gedupeerde, reageer zo snel als mogelijk. Dit soort walgelijk gedrag moet niet kunnen voortbestaan. Dat je zuipt, o.k. , maar zomaar vernielen van andermans bezittingen, mogen we niet accepteren. Zwaar straffen hoeft voor mij niet, maar een duidelijk gesprekje en het vergoeden van de aangerichte schade, lijkt mij wel op z'n plaats.
tja (3-12-2022 om 16:32)
wordt uitgenodigd om aangifte te doen" maar als je telefonisch vragen stelt over aangifte doen van mishandeling, dan is hat zijn er getuigen ?, heeft u zichtbaar letsel ? al met al doe het maar niet. zooitje dat blauw
Cookie-instellingen beheren