Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
47 files van totaal 168 km

Grote brand Kasteelstraat Vlissingen, 3 gewonden

Toegevoegd: 04-12-2022, 05.00 uur - Update: 04-12-2022, 05.40 uur
Door: Reinoud Hiemstra

VLISSINGEN - In de Kasteelstraat in Vlissingen brak vanmorgen vroeg brand uit. De brandweer schaalde op naar grote brand en haalde verschillende personen uit het pand. In totaal 11 personen zijn geëvacueerd. Meerdere personen zijn behandeld door de ambulancedienst. Drie van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht.


De eerste melding van de brand kwam omstreeks 03.35 uur binnen. Al snel werd er door de officier van dienst van de brandweer opgeschaald naar grote brand. De opgeroepen brandweer kwam met drie blusvoertuigen ter plaatse. Ook werd een hoogwerker ingeschakeld.

Door de brandweer zijn in totaal drie personen uit de woning gered. Deze personen hebben rook ingeademd en zijn door het aanwezige ambulancepersoneel nagezien. In totaal zijn 11 personen uit hun woningen gehaald. Zij werden ter plaatse opgevangen. Een aantal van hen is nagekeken door het aanwezige ambulancepersoneel in verband met rookinhalatie. Drie bewoners van het pand waar de brand uitbrak zijn door de ambulancedienst meegenomen.

Om 04.10 werd het sein 'brand meester' gegeven. Het pand waar de brand woedde bestaat uit een beneden- en een bovenwoning, waarvan de benedenwoning in brand stond. De brandweer heeft de beide woningen geventileerd. Zowel de beneden- als de bovenwoning zijn door brand- en rookschade niet bewoonbaar. Alle naastgelegen woningen zijn door de brandweer gecontroleerd en geventileerd. De bewoners van deze huizen zijn inmiddels weer thuis.

Stichting Salvage komt ter plaatse om de bewoners te ondersteunen bij de afhandeling van de schade.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (9-12-2022 om 14:19)
hallo zijn de 2 poesjes ook gered ,hoop dat alles goed is met iedereen
Emergo (4-12-2022 om 16:55)
@Loes Lees je reactie nog eens, ik snap er niets van. Onderinvloed? blikken?
Loes (4-12-2022 om 14:37)
Wat ben ik blij daar niet te wonen...je kot zou maar mee in de fik gaan...onder invloed dat werkt goed...je struikelt over de blikken in de elite stad
Cookie-instellingen beheren