Weerbericht:
Vannacht en morgenochtend plaatselijk mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Man ziekenhuis in geslagen, drie arrestaties

Toegevoegd: 04-12-2022, 12.16 uur
Man ziekenhuis in geslagen, drie arrestaties
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

TERNEUZEN - Agenten hielden in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27-jarige man uit Terneuzen aan. Hij wordt ervan verdacht een jongeman uit Hulst zodanig te hebben geslagen en/of geschopt dat hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen.


Omstreeks 04.10 uur kregen agenten informatie dat er iemand in elkaar geslagen werd op de kruising Noordstraat - Havenstraat. Het signalement van de verdachte werd bekend en de agenten gingen naar hem op zoek. Bij het inrijden van de Noordstraat zagen de agenten vervolgens iemand wegrennen die aan het eerder opgegeven signalement voldeed.

Na een korte achtervolging te voet kon de verdachte worden aangehouden. Omdat hij in eerste instantie niet wilde stoppen op bevel van de politie, liet een agent zijn taser knetteren. Dat geluid alleen al gaf de doorslag voor de verdachte om toch te stoppen met rennen. Hij is aangehouden en geboeid. Het gaat om een 27-jarige Terneuzenaar. De man is overgebracht naar een politiecellencomplex en daar in verzekering gesteld. Hij zit nog vast.

Tijdens de aanhouding kwam een groepje jonge mannen, bekenden van de aangehouden verdachte, zich bemoeien met het werk van de agenten. Omdat één van hen geen afstand wilde bewaren en steeds de bevelen van de agenten negeerde, kreeg hij een tik met een wapenstok.
 
Een familielid bekommerde zich in de tussentijd over het gewonde slachtoffer. Ambulancemedewerkers brachten hem met spoed naar het ziekenhuis. De tas van het slachtoffer zou tijdens de mishandeling zijn weggenomen door de verdachte. Agenten vonden de tas even later terug in een portiek aan de Lange Kerkstraat.

Vanochtend werden een tweede en een derde verdachte aangehouden. Het gaat om 16-jarige jongens uit Terneuzen. Agenten brachten de twee over naar het politiebureau. Daar zijn ze ingesloten in afwachting van hun verhoor.

De mishandeling is volgens de politie vastgelegd op camerabeelden. “Die beelden kunnen de agenten helpen bij het onderzoek”, zo meldt de politie. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Door de politie zijn getuigen van het incident gehoord. Het politie-onderzoek loopt nog.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een Moeder (4-12-2022 om 18:21)
16 jaar en dan om 4 uur in de nacht nog op straat?????Waar zyn de ouders daarvan????Flink straffen
Thijs (4-12-2022 om 17:37)
@peter Dan zullen we in dit land toch echt eens moeten stoppen met zelfkastijding door te stemmen op wensdenkpartijen en mensen kiezen die het probleem wel durven te benoemen ipv stemmen op mensen die alleen maar smoesjes verzinnen om het juist niet te benoemen. Taakstraf van 6 uur? Met de politiek gestuurde rechtspraak in dit land? Die knulletjes (want mannen zijn het niet) krijgen een warme choco en staat vervolgens weer buiten binnen no time
Peter (4-12-2022 om 15:58)
Deze maatschappij wordt steeds gruwelijker, als de straffen niet hoger worden wordt Nederland het nieuwe Mexico. Deze jongens zullen wel weer een taakstrafje krijgen van 6 uur en een "kritisch" gesprek natuurlijk!
bram goeree (4-12-2022 om 15:27)
16 jaar en dan al zo in het leven staan .dat beloofd niet veel goeds voor later .laat ze alle schade en ook de emotionele schade maar betalen .dit tuig moet je in hun portemonnee treffen .HALT strafjes daar lachen ze om
Tuinman (4-12-2022 om 14:18)
Dit zijn nou echt de grote laffaards . De helden van nu, en als dan de politie komt, gaan ze rennen, zulke helden. En zo lopen er helaas veel rond. Flinke straffen uitdelen, maar ja, zielige jeugd gehad en dat is zonde, zegt de rechter dan. Het werk, wat de politie doet, zou eens beter gewaardeerd moeten worden. Dat zijn de helden!!
Eva (4-12-2022 om 14:01)
Van mij had die gast toch wel ff wat spanning mogen voelen.
Cookie-instellingen beheren