Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Melding schaap in sloot, één schaap gered

Toegevoegd: 04-12-2022, 13.42 uur
Het schaap kon uiteindelijk vrolijk weghuppelen.
Het schaap kon uiteindelijk vrolijk weghuppelen.
© Foto: Brandweer Kamperland
Door: Reinoud Hiemstra

KAMPERLAND - De brandweer heeft vanochtend in Kamperland een schaap overeind gezet nadat eerder melding was gemaakt van een schaap dat in een sloot zou liggen. Dat laatste bleek niet het geval te zijn: vermoedelijk is een stuk plastic aangezien voor een dier in nood.


De melder gaf aan dat er op ongeveer 100 meter vanaf een viaduct bij de Oost-Westweg (N255) een schaap in de sloot zou liggen. Dit bleek een stuk wit zeil te zijn. Verderop was er een kudde schapen aan het grazen en de brandweerlieden besloten toch nog even poolshoogte te nemen. Hier troffen ze uiteindelijk een schaap aan dat levenloos op zijn rug lag. 

Het schaap werd door de brandweermannen op zijn achterste gezet zodat de organen weer terug in positie konden komen. Na een aantal minuten kon het schaap weer vrolijk weghuppelen. Na overleg heeft de wegbeheerder het stuk plastic uit de sloot gehaald.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (5-12-2022 om 21:44)
Leuke foto voor die brandweermannen. Die kunnen ze thuis inlijsten en ophangen. Gezellig met z'n drietjes in de wei...
mar (5-12-2022 om 14:33)
Box3 wat weet jij er van? Fijn dat iemand dat zeil aanzag voor een schaap en de Brandweer toch nog even wat extra controle deed!! Petje af voor die mannen!! Een schaap dat omrolt en niet meer recht kan kamen, gebeurd zo dikwijls. Ook al eens gedaan, ik zag uit vanuit de keuken, de boer net niet.
bram goeree (5-12-2022 om 13:25)
Box3 hoezo ,kan die eigenaar er wat aan doen dan? wees blij dat het dier gered is ipv deze onzin .
joke (4-12-2022 om 21:19)
wat heerlijk dat dit dier weer is gered , 10000x bedankt .
Box3 (4-12-2022 om 17:32)
Rekening naar de eigenaar. De wet moet veranderen.
bram goeree (4-12-2022 om 15:20)
goed gedaan ,heeft dat schaap zeker zijn leven gered
Cookie-instellingen beheren